κύρια φωτογραφία συνταγής Ελαφρύ Στρογκανόφ
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Φτιαγμένο με αυτό τον τρόπο, το στρογκανόφ μας έχει μόνο 210 θερμίδες η μερίδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 350 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  2. 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  3. 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  4. 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  5. 2 κ.σ. μπράντυ
  6. 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  7. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε το φιλέτο σε λωρίδες με μέγεθος δαχτύλου (εάν το κρέας είναι ελαφρώς παγωμένο - στην κατάψυξη για μισή ώρα - είναι πολύ εύκολο να το κόψουμε).

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε τη μια κουταλιά ηλιέλαιο και σωτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  3. 3

    Προσθέστε το κρέας και ψήστε για 3' μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίξτε το μπράντυ και φλαμπάρετε. Κουνήστε το τηγάνι μέχρι οι φλόγες να σβήσουν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες.

  4. 4

    Σερβίρετε με ρύζι ή σαλάτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522
Πάρα πολύ καλή συνταγή, αν αντικαταστήσεις το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο!!! Δοκίμασέ το και πες την γνώμη σου.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα