κύρια φωτογραφία συνταγής Ελαφρύ τιραμισού
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μέτριο πυρέξ ή ταψί
  1. 1 κουτί MORFAT
  2. 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  4. 1 κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
  5. 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  6. 1 πακέτο τυρί κρέμα (μικρή συσκευασία)
  7. Για το σιρόπι θα χρησιμοποιήσουμε
  8. 3 ποτήρια νερό
  9. 10 κουταλιές ζάχαρη
  10. 1 κουταλιά νες καφέ
  11. 1 κουταλιά κακάο
  12. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, μόλις αρχίζει να βράζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε το MORFAT με το γάλα να αφρατέψει, ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και τέλος την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και την βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.

  3. 3

    Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο κρύο σιρόπι και κάνουμε μια στρώση στο ταψί μας. Από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα, ξανά μια στρώση σαβουαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

daphne
daphne @cook_8450695
Λοιπόν... το έφτιαξα εχθές και έχω να πω ότι είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, ΑΝΑΛΑΦΡΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ! Θα το ξαναφτιάξω σίγουρα! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!

Από

GIOTA1975
GIOTA1975 @cook_8459265
στις
ΤΡΙΚΑΛΑ,ΕΛΛΑΔΑ