Ελαφριά Μακαρονόπιτα
Μακαρονόπιτα με γέμιση από τυριά, στραγγιστό γιαούρτι και λίγα μακαρόνια, μέσα σε τραγανά φύλλα κρούστας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Και την επομένη την ξαναζεσταίνω στην τοστιέρα για να ανακτήσει την χαμένη της φρεσκάδα… Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
-
8 φύλλα κρούστας (4 για κάτω και 4 πάνω από την γέμιση)
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο περίπου (για το λάδωμα των φύλλων)
-
2-3 κ.σ. φρέσκο γάλα (για την επιφάνεια της μακαρονόπιτας)
-
Για την γέμιση
-
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
-
125 γρ. ταλιατέλες (ζυγισμένες άβραστες)
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινώ βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (για να μην κολλήσουν), τα στραγγίζω και τα ανακατεύω σε ένα μπολ με το γιαούρτι.
-
2
Κατόπιν αναμιγνύω και τα τριμμένα τυριά, προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι αν η γέμιση δεν είναι αλμυρή (καθώς τα μακαρόνια το σηκώνουν) κι ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά της γέμισης.
-
3
Λαδώνω ελαφρά ένα pyrex, στην συνέχεια στρώνω το πρώτο φύλλο της τυρόπιτας, το λαδώνω και συνεχίζω στρώνοντας και λαδώνοντας και τα υπόλοιπα τρία.
-
4
Ρίχνω την γέμιση και την απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Επαναλαμβάνω με τα υπόλοιπα φύλλα και τέλος χαράσσω την μακαρονόπιτα σε κομμάτια, την αλείφω με το γάλα και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’ ωσότου ροδοκοκκινίσει.
-
5
Την σερβίρω 15΄ αφού την βγάλω από τον φούρνο για να μην είναι πολύ ζεστή και διαλύεται.
Σχόλια