Ελαφριά μπισκότα βρώμης με άρωμα πορτοκάλι
Εύκολα μπισκότα, χωρίς πολλές θερμίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην συνταγή αυτή μπορείτε να κάνετε αρκετές προσθήκες υλικών, όπως σταγόνες σοκολάτας, κανέλα, χυμό μανταρίνι.ΠροσοχήΌταν τα βγάλετε είναι πολύ μαλακά αλλά όταν κρυώσουν σκληραίνουν, μην τα ψησετε περισσότερο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κούπα αλεύρι (εγώ βάζω ολικής άλεσης)
-
1 κούπα βρώμη
-
1/2 κούπα λάδι
-
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
4-5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
1/4 κ.γ σόδα
-
1/4 κ.γ αλάτι
-
1 βανίλια
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι (δεν χρειάζεται μίξερ), να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
-
2
Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
-
3
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια στρογγυλά ή οβάλ και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα.
-
4
Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε από πάνω με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10'.
Σχόλια (77)