Ελαφριά ταρτάκια πράσου, ιδανικά για νήπια
Στις Βρυξέλες που επισκεπτόμουν πολύ συχνά, η τάρτα πράσου είναι πολύ διαδεδομένη και κάπως έτσι "εθίστηκα" στη γεύση της. Γενικά, όμως, μου αρέσει το πράσο, γλυκίζει υπέροχα. Επίσης, είναι ένα κοινό λαχανικό το χειμώνα (τότε δηλαδή που και ο καιρός "σηκώνει" τάρτες). Αποφάσισα να τροποποιήσω τη βασική συνταγή για να μπορέσει να την απολαύσει άφοβα και ο μικρούλης μου! Σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα, εγκεκριμένο από το μονάκριβό μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτιμήστε βούτυρο κλαριφιέ. Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο τυρί, όπως και να προσθέσετε και αλάτι όταν βάζετε τα μπαχαρικά. Εγώ το απέφυγα γιατί προορίζονταν για το γιο μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και (χοντρο)τρίβουμε τα πράσα (όπως θα τα κόβαμε αν ήταν λάχανο).
-
2
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και κατόπιν τα πράσα. Τα αφήνουμε μέχρι να ζεματιστούν.
-
3
Λίγο πριν μαραγκιάσει το πράσο, ρίχνουμε άνιθο και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ζεμάτισμα.
-
4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανθότυρο.
-
5
Γεμίζουμε τις φόρμες με τη γέμιση. Η γέμιση μπορεί να είναι πιο ψηλή από τη ζύμη, αρκεί να τη χωρά η φόρμα. Βάζουμε σουσάμι πάνω σε κάθε ταρτάκι.
-
6
Ψήνουμε στους 200οC για 30-35’ ή μέχρι να ψηθεί.
-
7
Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια