Ελαφριά ταρτάκια πράσου, ιδανικά για νήπια

26 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
forester
forester @cook_8496974
,

Στις Βρυξέλες που επισκεπτόμουν πολύ συχνά, η τάρτα πράσου είναι πολύ διαδεδομένη και κάπως έτσι "εθίστηκα" στη γεύση της. Γενικά, όμως, μου αρέσει το πράσο, γλυκίζει υπέροχα. Επίσης, είναι ένα κοινό λαχανικό το χειμώνα (τότε δηλαδή που και ο καιρός "σηκώνει" τάρτες). Αποφάσισα να τροποποιήσω τη βασική συνταγή για να μπορέσει να την απολαύσει άφοβα και ο μικρούλης μου! Σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα, εγκεκριμένο από το μονάκριβό μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε βούτυρο κλαριφιέ. Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο τυρί, όπως και να προσθέσετε και αλάτι όταν βάζετε τα μπαχαρικά. Εγώ το απέφυγα γιατί προορίζονταν για το γιο μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12 ταρτάκια
  1. ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  2. 1 δόση ζύμη για ταρτάκια 
  3. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  4. 1 κιλό πράσα (μικτό βάρος, πριν καθαριστούν)
  5. 1 κουταλιά βούτυρο
  6. 2 πρέζες σκόνη μουστάρδας
  7. 2 πρέζες μοσχοπίπερο
  8. 1 πρέζα μπαχάρι
  9. λίγο άνιθο
  10. 150 γρ γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο)
  11. 100 γρ ανθότυρο
  12. σουσάμι για το τελείωμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και (χοντρο)τρίβουμε τα πράσα (όπως θα τα κόβαμε αν ήταν λάχανο).

  2. 2

    Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και κατόπιν τα πράσα. Τα αφήνουμε μέχρι να ζεματιστούν.

  3. 3

    Λίγο πριν μαραγκιάσει το πράσο, ρίχνουμε άνιθο και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ζεμάτισμα.

  4. 4

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανθότυρο.

  5. 5

    Γεμίζουμε τις φόρμες με τη γέμιση. Η γέμιση μπορεί να είναι πιο ψηλή από τη ζύμη, αρκεί να τη χωρά η φόρμα. Βάζουμε σουσάμι πάνω σε κάθε ταρτάκι.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 200οC για 30-35’ ή μέχρι να ψηθεί.

  7. 7

    Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

forester
forester @cook_8496974
στις
,