κύρια φωτογραφία συνταγής Ελιές γεμιστές με πιπεριά φλωρίνης
ninapr
ninapr @ninapr1234

Ο πατέρας μου είναι ελαιοπαραγωγός και ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αγοράσει ελιές... εκτός από αυτές τις λαχταριστές πράσινες με την πιπερίτσα στη μέση. Αμάρτημα μέγα και καθώς δεν το άντεξα, είπα να δοκιμάσω φέτος να φτιάξω μόνη μου. Το αποτέλεσμα θαυμάσιο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ελιές πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους, άγουρες και σκληρές για να ξεκουκουτσιάζονται εύκολα χωρίς να χαλάει το σχήμα τους. Το ξεπίκρισμα μπορεί να παραλειφθεί αλλά τότε θα παραταθεί ο χρόνος ωρίμανσης για 1 μήνα. Οι πιπεριές μπορούν να αντικατασταθούν με ασπρισμένα αμύγδαλα. Αν βάλετε τις κομμένες πιπεριές για μερικές ώρες στην κατάψυξη γίνεται πιο εύκολο το γέμισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κιλό ελιές
  1. 1 κιλό ελιές πράσινες (άγουρες)
  2. 3-4 πιπεριές φλωρίνης σε λωρίδες
  3. 150 ml ξύδι
  4. 100 γρ. αλάτι + μερικές κουταλιές για το ξεπίκρισμα
  5. 1 κουταλιά του γλυκού ξινό (κιτρικό οξύ)
  6. 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
  7. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τις ελιές και τις ξεκουκουτσιάζετε με τον βυσσινοκαθαριστή.

  2. 2

    Τις βάζετε σε δοχείο με νερό και 1-2 κουταλιές αλάτι για 2-3 μέρες προκειμένου να ξεπικρίσουν. Κάθε μερα αλλάζετε το αλατόνερο.

  3. 3

    Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού περίπου (όχι πολύ λεπτές γιατί θα πέφτουν από τις ελιές) και ξανακόβετε σε κομματάκια ενός εκατοστου.

  4. 4

    Βάζετε σε κάθε ελιά ένα κομματάκι πιπεριάς και τοποθετείτε σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο.

  5. 5

    Ρίχνετε τα 100 γρ αλάτι, το ξύδι, το ξυνό, νερό μέχρι 3 εκατοστά πριν το χείλος του δοχείου και μετά το λάδι.

  6. 6

    Ανακινείτε μερικές φορές για να λιώσει το αλάτι και αφήνετε σε σκοτεινό μέρος.

  7. 7

    Μετά από 1 - 1,5 μήνα είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Αντιδράσεις

Από

ninapr
ninapr @ninapr1234
στις