κύρια φωτογραφία συνταγής Ελιές πράσινες (Μανάκι ή αγουρομάνακο)
giannasl
giannasl @cook_8462391
argos,ellada

Ελιές πράσινες από μανάκι και όχι ελιές άγγουρες πριν μαυρίσουν. Διατηρούνται όλο το χρόνο και 2 χρόνια αρκεί να τις πετύχετε στο αλάτι και να μη το κρατήσετε επειδή λένε οτί δε κάνει καλό το αλάτι στην υγεία μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε ανοίγουμε ποτέ το καπάκι γιατί η άρμη θα πεταχτεί με πίεση και δε σταματάει με τίποτα μέχρι να αδειάσει όλη και έτσι θα την χάσουμε. Δεν αλάζουμε το νερό, ούτε τις βγάζουμε από την άρμη όσο θα τις έχουμε γιατί θα χαλάσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό ελιές πράσινες
  2. 1 κιλό αλάτι χοντρό
  3. 1 κιλό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε 1 κιλό ελιές πράσινες μανάκι και όχι ελιές άγγουρες, έχει μεγάλη σημασία αυτό.

  2. 2

    Τις πλένουμε καλά τις βάζουμε σε πλαστικό μπουκάλι και ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι μέχρι να λιώσει το αλάτι.

  3. 3

    Ρίχνουμε το νερό μεσα στις ελιές, αν δε πάρει όλο το νερό που έχουμε φτιάξει ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι και το ανακατεύουμε να λιώσει. Το κάθε μπουκάλι να υπολογίσουμε 1,5 λίτρο να χωράει νερό και ρίχνουμε 2 κουταλάκια. Αν χωράει περισσότερο νερό ρίχνουμε περισσότερο αλάτι.

  4. 4

    Το κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να γίνουν, περίπου μετά από 2 μήνες, για να μην είναι πικρές. Δεν τις ανοίγουμε καθόλου για να δοκιμάσουμε.

  5. 5

    Μετά από 2 μήνες όταν θα τις ανοίξουμε τρυπάμε το μπουκάλι με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος με προσοχή να μη μας χυθεί η άρμη. Ρίχνουμε τις ελιές μαζί με την άρμη σε ενα μπολάκι ή όπου αλλού θέλουμε αρκεί να κλείνει με καπάκι. Δε χύνουμε ποτέ την άρμη. Αν για κάποιους είναι αρμυρές πριν τις φάει θα τις ξεπλύνει πολύ καλα με νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

ΘΕΡΓΙΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
ΘΕΡΓΙΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ @cook_26145768
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΕΣΟΥΝΕ ΜΕΣΑ?

Από

giannasl
giannasl @cook_8462391
στις
argos,ellada