Ελιές σταφιδωτές
Ελιές παστές ή και αλατσολιές (αλάτι+ελιές) όπως λέγονται....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπαίνουν στη σαλάτα μας, αλλά τρώγονται σαν συνοδευτικές με παξιμάδι, ντομάτα, γραβιέρα...
Υλικά
-
ελιές ώριμες
-
χονδρό θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε μιά στρώση ελιές, μιά στρώση αλάτι σ' ένα καλάθι.
-
2
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι ελιές. Μετά τις ραντίζεις με μπόλικο χοντρό αλάτι επί 2 εβδομάδες μέσα στο καλάθι.
-
3
Τις βγάζουμε από το καλάθι και τις βάζουμε σε στεγνά βάζα.
-
4
Οι ελιές μας είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Σχόλια (5)