Margiova
Margiova @KoXan

Οι τσακιστές ελιές φτιάχνονται από άγουρες πράσινες τσουνάτες ελιές που τις μαζεύουμε τον Οκτώβρη....

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό...αν θέλετε να "κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας...μπορείτε εκτός από το να τις φάτε έτσι να τις μαγειρέψετε με τις σουπιές, με κουνέλι, με πέρδικες....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ελιές
  2. λεμόνια
  3. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.

  2. 2

    Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν".

  3. 3

    Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη "άρμη" από τη λεκάνη που είχαμε τις ελιές και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

captaintasos
captaintasos @cook_8504691
Δεν κατάλαβα. Δηλαδή κάθε ημέρα που θα αλλάζω το νερό θα ξανά βάζω αλάτι και λεμόνι επί 10 ημέρες το ίδιο 🎻

Από

Margiova
Margiova @KoXan
στις