κύρια φωτογραφία συνταγής Ελιόψωμο μοσχοβολιστό
NtinaKom
NtinaKom @cook_8449835
Κομοτηνή

Εύκολο ελιόψωμο φτιαγμένο από τα χεράκια σας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε και ατομικά ελιόψωμα χωρίζοντας τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
  1. 500 γραμ. αλεύρι
  2. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  3. 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  4. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  5. 1 κουταλάκι ζάχαρη
  6. λίγο αλάτι
  7. 1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.

  2. 2

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.

  3. 3

    Το βάζουμε σε Νο28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (60)

Μαρια Τσιλη
Μαρια Τσιλη @cook_32251449
Όταν λέτε το λάδι σε φλυτζανι περίπου πόσο είναι

Από

NtinaKom
NtinaKom @cook_8449835
στις
Κομοτηνή