Ελιοτυροψωμάκια

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Βικτωρία
Βικτωρία @cook_8460518
,

Γευστικά ψωμάκια με ελιά και τυρί, τραγανά απο έξω και μαλακά απο μέσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θα βάλετε φέτα αντί για αγελαδινό επειδή είναι πιό αλμυρό τυρί, βάλτε λιγότερο αλάτι στην αρχή της ζύμης. Το ίδιο προσέξτε άν οι ελιές σας είναι πολύ αλμυρές.Ελιές και τυρί μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα ή άν θέλετε μην βάζετε καθόλου το τυρί. Αυτό έχει να κάνει με το τι άρέσει στον καθένα, πάντως γίνονται πολύ νόστιμα και με τύρί και χωρίς τυρί.Ελιές μπορείτε να βάλετε και πράσινες ή ό,τι ελιές έχετε.Την συνταγή δέν θυμάμαι απο που την πήρα όμως έχω κάνει τις δικές μου αλλάγές ανάλογα με τις προτιμήσεις μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 ψωμάκια
  1. 0.5 κιλό αλεύρι για ψωμί (εγώ έβαλα ζυμωτό και ολικής, και χρειάστηκε λίγο παραπάνω αλεύρι)
  2. 2/3 του ποτηριού νερό ζεστό (όχι καυτό)
  3. 0.5 ποτήρι του νερού γάλα
  4. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. 0.5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  7. 2 κούπες του τσαγιού ελιές καλαμών ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  8. 2 κούπες του τσαγιού τυρί αγελαδινό ή φέτα
  9. ρίγανη
  10. προαιρετικά σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο (ότι έχουμε σπίτι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ'ένα μπώλ διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5-7 λεπτά στην άκρη

  2. 2

    Μετά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας απο το αλεύρι, ανακατεύουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το γάλα.

  3. 3

    Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας λίγο λίγο ανακατέυοντας μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας

  4. 4

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 50 βαθμούς για μισή ώρα να φουσκώσει

  5. 5

    Μετά προσθέτουμε τις ελιές και το τυρί και ζυμώνουμε λίγο.

  6. 6

    Πλάθουμε ψωμάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Απο πάνω λαδώνουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τους σπόρους μας.

  7. 7

    Αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στο ταψί μας και μετά τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα, στη δεύτερη σχάρα απο κάτω για 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βικτωρία
Βικτωρία @cook_8460518
στις
,