Ελιοτυροψωμάκια
Γευστικά ψωμάκια με ελιά και τυρί, τραγανά απο έξω και μαλακά απο μέσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θα βάλετε φέτα αντί για αγελαδινό επειδή είναι πιό αλμυρό τυρί, βάλτε λιγότερο αλάτι στην αρχή της ζύμης. Το ίδιο προσέξτε άν οι ελιές σας είναι πολύ αλμυρές.Ελιές και τυρί μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα ή άν θέλετε μην βάζετε καθόλου το τυρί. Αυτό έχει να κάνει με το τι άρέσει στον καθένα, πάντως γίνονται πολύ νόστιμα και με τύρί και χωρίς τυρί.Ελιές μπορείτε να βάλετε και πράσινες ή ό,τι ελιές έχετε.Την συνταγή δέν θυμάμαι απο που την πήρα όμως έχω κάνει τις δικές μου αλλάγές ανάλογα με τις προτιμήσεις μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπώλ διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5-7 λεπτά στην άκρη
-
2
Μετά ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας απο το αλεύρι, ανακατεύουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το γάλα.
-
3
Τέλος βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας λίγο λίγο ανακατέυοντας μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας
-
4
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 50 βαθμούς για μισή ώρα να φουσκώσει
-
5
Μετά προσθέτουμε τις ελιές και το τυρί και ζυμώνουμε λίγο.
-
6
Πλάθουμε ψωμάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Απο πάνω λαδώνουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τους σπόρους μας.
-
7
Αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στο ταψί μας και μετά τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα, στη δεύτερη σχάρα απο κάτω για 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια