Ελληνική τάρτα με πιπεριές και φέτα
Δοκιμασμένη και επιτυχημένη ταρτούλα χωρίς αλλαντικά και κρέμα γάλακτος!!! Ελληνική και νοστιμότατη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να χρησιµοποιούµε ταρτιέρα µε αποσπώµενη βάση για πιο εύκολο ξεφορµάρισµα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει. Αφαιρούµε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αµέσως µόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραµείνει αφράτη και µπισκοτένια.Τη συνταγή τη βρήκα στο http//www.neakriti.gr είναι όμως από το σάιτ της Αργυρώς όπως αναφέρεται Πηγήargiro.gr
Υλικά
-
Για τη γέµιση
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
-
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
-
3-4 ημιλιαστές ντομάτες λαδιού, καλά στεγνωμένες και ψιλοκομμένες
-
250 γραμμ. φέτα κομμένη σε καρέ
-
3 αυγά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη ζύμηψήνουμε τη ζύμη σκεπάζοντας την με λαδόκολλα και φασόλια για να μην σηκωθεί η ζύμη.
-
2
Για τη γέµισηΖεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να µαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώµα.
-
3
Στρώνουµε τη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας.
-
4
Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες ηµιλιαστές ντοµάτες και τα σοταρισµένα λαχανικά.
-
5
Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό.
-
6
Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν.
-
7
Αλατοπιπερώνουµε.
-
8
Περιχύνουµε τα υλικά και ψήνουµε για 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα. Ξεφορµάρουµε αµέσως µετά το ψήσιµο.
Σχόλια (6)