κύρια φωτογραφία συνταγής Ελληνικό... σούσι

Ελληνικό... σούσι

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
evidan
evidan @cook_8523419
athens,greece

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σουσάμι το ρίχνουμε και μέσα στο ρολο αλλα και από πάνω!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 σούσι
  1. 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
  2. ρύζι (όχι κίτρινο)
  3. αλάτι πιπέρι
  4. ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλενουμε καλά το ρύζι ώστε να φύγει το περισσότερο άμυλο. Το βράζουμε χωρίς να προσθέσουμε αλάτι.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη το ρίχνουμε στο ρύζι μόλις αυτο βράσει. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.

  3. 3

    Βράζουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε ρίξει ξύδι και αλάτι. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε βούτυρο στο τηγάνι και τσιγαριζουμε τις γαρίδες προσθέτοντας πιπέρι.

  4. 4

    Κόβουμε το αγγούρι, το καρότο και την πιπεριά σε μπαστουνακια.

  5. 5

    Μόλις κρυώσουν τα υλικά μας, απλώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι μεμβράνη ρύζι και το γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά. Κλείνουμε το ρύζι σαν ρόλο και πατάμε ελαφρά την μεμβράνη ώστε να γίνει σαν ρόλο (ρόλο ρύζι γεμιστό κλπ....) το αφήνουμε στο ψυγείο τουλαχιστον δυο ώρες και μετά κόβουμε σε φέτες.

  6. 6

    Αν θέλουμε να συνοδεψουμε το σούσι μας με σως, βάζουμε στο μουλτι δεντρολίβανο και πιπεριές καυτερές ανακατεύουμε με μαγιονέζα και σερβίρουμε!!καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

evidan
evidan @cook_8523419
στις
athens,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα