Ελληνικός καφές
Άλλοι τον πίνουν το πρωί... άλλοι το απογευματάκι... και άλλοι το βράδυ σε ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας... Ο ελληνικός καφές είναι μια "γλυκιά" καθημερινή συνήθεια που τονώνει και "ξυπνά" το νευρικό μας σύστημα!!! Πάμε για καφέ λοιπόν...!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καϊμάκι είναι το πηχτό στρώμα με ή χωρίς φούσκες που σχηματίζεται μόλις αρχίζει να φουσκώνει ο καφές. Ένας βαρύς καφές έχει πάντα καϊμάκι.Η συνταγή είναι από το blog Με λόγια απλά.
Υλικά
-
Ελληνικός καφές βαρύς γλυκός
-
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
-
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-
2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό καφέ
-
Ελληνικός καφές μέτριος βραστός
-
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό καφέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό στο μπρίκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τον καφέ και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει, τον κατεβάζουμε πριν βράσει, για να μη χαλάσει το καϊμάκι του.
-
2
Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον καφέ να πάρει βράση, για να κόψει το καϊμάκι του.
Σχόλια (30)