κύρια φωτογραφία συνταγής Ελληνικός καφές
thanos serres
thanos serres @cook_8492945

Άλλοι τον πίνουν το πρωί... άλλοι το απογευματάκι... και άλλοι το βράδυ σε ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας... Ο ελληνικός καφές είναι μια "γλυκιά" καθημερινή συνήθεια που τονώνει και "ξυπνά" το νευρικό μας σύστημα!!! Πάμε για καφέ λοιπόν...!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καϊμάκι είναι το πηχτό στρώμα με ή χωρίς φούσκες που σχηματίζεται μόλις αρχίζει να φουσκώνει ο καφές. Ένας βαρύς καφές έχει πάντα καϊμάκι.Η συνταγή είναι από το blog Με λόγια απλά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
1 φλυτζάνι
  1. Ελληνικός καφές βαρύς γλυκός
  2. 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  4. 2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό καφέ
  5. Ελληνικός καφές μέτριος βραστός
  6. 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  8. 2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό στο μπρίκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τον καφέ και ανακατεύουμε. Όταν φουσκώσει, τον κατεβάζουμε πριν βράσει, για να μη χαλάσει το καϊμάκι του.

  2. 2

    Βάζουμε το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον καφέ να πάρει βράση, για να κόψει το καϊμάκι του.

Αντιδράσεις

Από

thanos serres
thanos serres @cook_8492945
στις