Ένα αλλιώτικο προφιτερόλ
Καποιοι μπορει να πειτε οτι δε μοιαζει με προφιτερολ. Κι εγω ετσι ελεγα πριν το φτιαξω...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχη οταν ενωνουμε τα 2 μιγματα, το μιξερ να δουλευει για να ανακατευτουν γρηγορα και καλα, για να μην υπαρχει κινδυνος να κοψουν τα αβγα.
Υλικά
-
1,5 κουβερτουρα
-
250 γρ μαργαρίνη
-
1,5 κουπα αχνη[αυτη του νεσκαφε την κοκκινη]
-
5 αβγα
-
λιγοτερο απο μισο φλιτζανακι κονιακ
-
12 σαβουαγιαρ
-
λιγο γαλα για να βρεξουμε τα σαβουαγιαρ
-
1 μπουκαλι ετοιμη σαντιγι
-
κερασακι γλυκο προαιρετικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιωνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτουρα σε μπεν μαρι. Χτυπαμε την αχνη με τα αβγα κ το κονιακ
-
2
Ενω το μιξερ ειναι σε λειτουργια, ριχνουμε σιγα σιγα το μιγμα σοκολατας-βιταμ και συνεχιζουμε το χτυπημα να ενωθουν καλα.
-
3
Αφηνουμε να κρυωσει λιγο.
-
4
Παιρνουμε 12 μπολακια μιας χρησεως, οχι πολυ μεγαλα (ας πουμε χωρητικοτητας μιας φλιτζανας του τσαγιου).
-
5
Περναμε τα μπισκοτα απο το γαλα, τα σπαμε στα 2 κ βαζουμε απο 1 σε καθε μπολακι.
-
6
Με βαθια κουταλα μοιραζουμε το μιγμα της σοκολατας σε καθε μπολακι, προσεχοντας να βαλουμε σε ολα το ιδιο.
-
7
Βαζουμε για μερικες ωρες στο ψυγειο να σφιξουν.
-
8
Όταν ειναι να σερβιρουμε, στολιζουμε με σαντιγι και κερασακι (για οποιον θελει).
Σχόλια (6)