Ένα αλλιώτικο προφιτερόλ

ace
ace @cook_8453365
,Eλλαδα

Καποιοι μπορει να πειτε οτι δε μοιαζει με προφιτερολ. Κι εγω ετσι ελεγα πριν το φτιαξω...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχη οταν ενωνουμε τα 2 μιγματα, το μιξερ να δουλευει για να ανακατευτουν γρηγορα και καλα, για να μην υπαρχει κινδυνος να κοψουν τα αβγα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 τεμαχια
  1. 1,5   κουβερτουρα
  2. 250 γρ μαργαρίνη
  3. 1,5 κουπα αχνη[αυτη του νεσκαφε την κοκκινη]
  4. 5 αβγα
  5. λιγοτερο απο μισο φλιτζανακι κονιακ
  6. 12 σαβουαγιαρ
  7. λιγο γαλα για να βρεξουμε τα σαβουαγιαρ
  8. 1 μπουκαλι ετοιμη σαντιγι
  9. κερασακι γλυκο προαιρετικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιωνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτουρα σε μπεν μαρι. Χτυπαμε την αχνη με τα αβγα κ το κονιακ

  2. 2

    Ενω το μιξερ ειναι σε λειτουργια, ριχνουμε σιγα σιγα το μιγμα σοκολατας-βιταμ και συνεχιζουμε το χτυπημα να ενωθουν καλα.

  3. 3

    Αφηνουμε να κρυωσει λιγο.

  4. 4

    Παιρνουμε 12 μπολακια μιας χρησεως, οχι πολυ μεγαλα (ας πουμε χωρητικοτητας μιας φλιτζανας του τσαγιου).

  5. 5

    Περναμε τα μπισκοτα απο το γαλα, τα σπαμε στα 2 κ βαζουμε απο 1 σε καθε μπολακι.

  6. 6

    Με βαθια κουταλα μοιραζουμε το μιγμα της σοκολατας σε καθε μπολακι, προσεχοντας να βαλουμε σε ολα το ιδιο.

  7. 7

    Βαζουμε για μερικες ωρες στο ψυγειο να σφιξουν.

  8. 8

    Όταν ειναι να σερβιρουμε, στολιζουμε με σαντιγι και κερασακι (για οποιον θελει).

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
οταν λες μπουκαλι σαντιγη ποσα ml. εννοεις ? γιατι δεν εχω δει σε μπουκαλι σαντιγη.

Από

ace
ace @cook_8453365
στις
,Eλλαδα