Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Τα μήλα είναι σούπερ για δεκατιανό του σχολείου, όμως υπάρχει ένα μικρό θεματάκιαν τα κόψεις μαυρίζουν. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το αντιμετωπίσεις αυτόΔεν κόβεις το μήλο. Το παιδί το παίρνει ως έχει και το δαγκώνει απλά και όμορφα. Κανένα πρόβλημα με αυτή τη λύση, εκτός και αν το παιδί δεν επιμείνει ιδιαίτερα, οπότε πετάξει και το μισό μήλο γιατί… “έφτασε στο κουκούτσι”.Κόβεις φέτες και τις τρίβεις με λίγο λεμονάκι. Αυτό κάνει τις φετούλες να μην μαυρίζουν (και δεν δίνει και ιδιαίτερη γεύση, οι περισσότεροι δε θα το καταλάβουν).Ακολουθείς τη μέθοδο που θα σας δείξω παρακάτω. Αν το κάνεις μερικές φορές μετά γίνεται πανεύκολα, το μήλο δεν μαυρίζει και το παιδί έχει μαζί ένα μήλο-παζλ, που όπως και να το κάνουμε είναι πιο διασκεδαστικό από μερικές απλές φέτες!!!Πάμε λοιπόν να σας δείξω πώς κόβει ο Κωνσταντίνος το μήλο κάθε μέρα για την κόρη μας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μαχαίρι
  2. (αν έχουμε εργαλείο "παριζιέν" ακόμα καλύτερα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε ένα ωραίο, σκληρό, ζουμερό και αρωματικό μηλαράκι. Προσοχήθέλουμε να είναι βιολογικό, γιατί μένει με τη φλούδα του.

  2. 2

    Με ένα μαχαίρι κόβουμε το μήλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία, δηλαδή σα να θέλαμε να το κόψουμε στα δύο.

  3. 3

    Προσοχή, φτάνουμε μόνο μέχρι τη μέση του μήλου, δεν το κόβουμε μέχρι κάτω.

  4. 4

    Γυρνάμε το μήλο ανάποδα και φέρνουμε την τομή που είχαμε κάνει στο πάνω μέρος, να είναι μπροστά μας. Θα κάνουμε μια ίδια τομή από την κάτω πλευρά του μήλου, αλλά κάθετα με την προηγούμενη, σα να σχηματίζαμε σταυρό. Κόβουμε ξανά μόνο μέχρι τη μέση.

  5. 5

    Παίρνουμε το μήλο και κάνουμε τομή στον “ισημερινό” του, από την μια κάθετη τομή μέχρι την άλλη. Ενώνουμε δηλαδή τις δυο τομές που κάναμε προηγουμένως. Το μαχαίρι μας πρέπει να φτάνει μέχρι το κέντρο του μήλου, να κόψει δηλαδή και το κουκούτσι.

  6. 6

    Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά, με τις δυο άλλες τομές.

  7. 7

    Ανοίγουμε!

  8. 8

    Εδώ έχει μια δυσκολία. Με το μαχαίρι μας αφαιρούμε το κουκούτσι. Αν έχετε το εργαλείο που λέγεται “παριζιέν” (το μεταλλικό εργαλείο που μοιάζει με κουταλάκι), θα βοηθήσει.

  9. 9

    Έχουμε καθαρίσει το μήλο μας

  10. 10

    Ενώνουμε τα κομμάτια. Το μήλο στέκεται όρθιο και δεν χωρίζει, καθώς τα ζουμερά κομμάτια του παζλ “κολλάνε” μεταξύ τους. Έτσι δεν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και δεν μαυρίζουν.

  11. 11

    Το βάζετε σε ταπεράκι ή σε σακουλάκι ή το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο, ό,τι σας βολεύει! Το μήλο θα παραμείνει ως έχει, για να το απολαύσει το παιδί (ή εμείς δηλαδή)

Αντιδράσεις

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα