Βουτυρένια πασχαλινά μπισκότα
Απλά και νόστιμα.
Υλικά
-
3/4 του κιλού βούτυρο
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
3 βανίλιες
-
1 κ.γ. baking powder
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
Λίγο κονιάκ
-
1250 γρ. αλεύρι σκληρό
-
1/4 κ.σ. μαστίχα σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, το baking,τις βανίλιες και τη μαστίχα.
-
2
Ταυτόχρονα, σ’ ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
4
Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τη λαδόκολλα και με τα κουπάτ μας δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια.
-
5
Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170oC για 30’ (μέχρι να ροδίσουν).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια