Energy bars για μικρούς και μεγάλους

52 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
,

Energy bars φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με δημητριακά ολικής άλεσης, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Τέλειες για το κολατσιό των παιδιών και το τσιμπολόγημα στο γραφείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη θα κολλάει λίγο αλλά μην τη φοβηθείτε. Δημητριακά μπορείτε να διαλέξετε όποια σας αρέσουν και να τα αναμείξετε και με βρώμη. Εγώ έβαλα αυτά που έχουν και σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα (για περισσότερο άρωμα). Η συνταγή είναι από http//bletsas.gr/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  2. 1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 2 μήλα ή 1 μήλο και 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  4. 1/4 φλιτζ. γάλα
  5. 2 φλιτζ. αλεύρι ολικής (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  6. 1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή/και σταφίδες
  7. 1 κουτ. γλ. σόδα
  8. κανέλλα (όση θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα δημητριακά στο multi και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια (όχι τελείως σκόνη).

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα (ή το μήλο και τα καρότα) στο χοντρό τρίφτη.

  3. 3

    Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αλεσμένα δημητριακά, το τριμμένο μήλο, το αλεύρι, την σόδα και την κανέλλα.

  5. 5

    Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε τα αμύγδαλα (ή τις σταφίδες, αν προτιμάμε) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  6. 6

    Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί (το μεγάλο ταψί του φούρνου) και με τα χέρια στρώνουμε τη ζύμη σε χοντρούτσικο φύλλο και το χαράζουμε σε μικρές μπάρες.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα περίπου.

  8. 8

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και κόβουμε αμέσως με κοφτερό μαχαίρι τις μπάρες και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
στις
,