κύρια φωτογραφία συνταγής English cookies
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  2. 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  3. 1 ποτήρι ανάλατο βούτυρο
  4. 3/4 ποτηριού μαύρη ζάχαρη
  5. 3/4 ποτηριού άσπρη ζάχαρη
  6. 1 φακελάκι βανίλια
  7. 2 ποτήρια chocolate chips
  8. 2 κουταλάκια γλυκού κρεμόριο «cheam of tartar»
  9. 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Μετά κτυπάμε το βούτυρο (το οποίο έχουμε αφήσει να για τουλάχιστο μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου) με την μαύρη και την άσπρη ζάχαρη. Στο μίγμα με τις ζάχαρες και το βούτυρο ενσωματώνουμε τα κτυπημένα αυγά, το αλεύρι, την βανίλια, το κρεμόριο, τη σόδα, το αλάτι. Όταν όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και γίνουν μια μαλακή καστανή ζύμη προσθέτουμε τα chocolate chips τα οποία ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

  2. 2

    Αρχίζουμε το πλάσιμο τον μπισκότων. Πλάθουμε σφαίρες διαμέτρου 6 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Τα μπισκότα τα τοποθετούμε σε χαρτί φούρνου. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τον μπισκότων γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ΜΟΝΟ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε από το ταψί γιατί σπάνε.

  3. 3

    Για να είναι επιτυχημένα πρέπει στο κέντρο να είναι μαλακά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Καλημερα,ανδοιαφεροθσα συνταγη, αλλα πιο ειναι το αλευρι για ολες τις χρησεις που ειναι κοκκινο; εγω μονο το μπλε ξερω για ολες τις χρησεις κ το κοκκινο που φουσκωνει μονο του.

Από

grekoulina
grekoulina @cook_8465446
στις
,kupros