κύρια φωτογραφία συνταγής Εντυπωσιακά ρολάκια σφολιάτας με πάστα ελιάς

Εντυπωσιακά ρολάκια σφολιάτας με πάστα ελιάς

Glikoulitsa
Glikoulitsa @cook_8470162

Πολύ εμφανίσιμα και νόστιμα ρολάκια για να ανοίξει η όρεξη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. παστα ελιάς
  3. λίγο άνιθο ή μάραθο
  4. ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας.

  2. 2

    Αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με το μάραθο ή το άνιθο και αν είναι τόσο πηχτό που δεν μπορεί εύκολα να απλωθεί στην σφολιάτα, αραιώνουμε με ελαιόλαδο.

  3. 3

    Αλοίφουμε την σφολιάτα με το μείγμα.

  4. 4

    Κόβουμε (με το εργαλειάκι που κόβουμε την πίτσα ή με ένα κοφτερό μαχαίρι) σε 3 ίσα μέρη κατά μήκος την σφολιάτα.

  5. 5

    Κάνουμε ρολό κάθε λωρίδα.

  6. 6

    Κόβουμε το κάθε ρολό σε κομμάτια ανάλογα το επιθυμητό πάχος.

  7. 7

    Στρώνουμε σε ταψί (με λαδόκολλα) το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.

  8. 8

    Αλοίφουμε με το αυγό.

  9. 9

    Και ψήνουμε στους 180οC για 12-15' μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Νοστιμα!Ποτε δεν σταματας σε 1-2... ξεχνας ποσα εφαγες.

Από

Glikoulitsa
Glikoulitsa @cook_8470162
στις