Εντυπωσιακά ρολάκια σφολιάτας με πάστα ελιάς
Πολύ εμφανίσιμα και νόστιμα ρολάκια για να ανοίξει η όρεξη...
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
παστα ελιάς
-
1 αυγό
-
λίγο άνιθο ή μάραθο
-
ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας.
-
2
Αναμειγνύουμε την πάστα ελιάς με το μάραθο ή το άνιθο και αν είναι τόσο πηχτό που δεν μπορεί εύκολα να απλωθεί στην σφολιάτα, αραιώνουμε με ελαιόλαδο.
-
3
Αλοίφουμε την σφολιάτα με το μείγμα.
-
4
Κόβουμε (με το εργαλειάκι που κόβουμε την πίτσα ή με ένα κοφτερό μαχαίρι) σε 3 ίσα μέρη κατά μήκος την σφολιάτα.
-
5
Κάνουμε ρολό κάθε λωρίδα.
-
6
Κόβουμε το κάθε ρολό σε κομμάτια ανάλογα το επιθυμητό πάχος.
-
7
Στρώνουμε σε ταψί (με λαδόκολλα) το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
-
8
Αλοίφουμε με το αυγό.
-
9
Και ψήνουμε στους 180οC για 12-15' μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)