Εντυπωσιακό κέικ με ροδέλες πορτοκάλια
Μετατρέψτε ένα απλό κέικ πορτοκάλι σε εντυπωσιακό γλυκό!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
-
4 αυγά
-
1 φλ. ζάχαρη
-
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
-
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
Για το σιρόπι – καραμέλα
-
1 νεροπότηρο χυμό από πορτοκάλια
-
1 νεροπότηρο ζάχαρη
-
Grand-Marnier ή άλλο λικέρ (2-3 κουταλιές σούπας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να φτιάξουμε την καραμέλα-σιρόπι.
-
2
Όταν αρχίζει να καραμελώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι η καραμέλα μας να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αφού λιώσει, ρίχνουμε και το λικέρ. Αφήνουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις.
-
4
Στη συνέχεια με αυτή την καραμέλα-σιρόπι αλείφουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ μας (προτιμότερη η φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι)
-
5
Έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες τα πορτοκάλια μας που τα «κολλάμε» στα τοιχώματα της φόρμας.
-
6
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
-
7
Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
-
8
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
-
9
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα που έχει ετοιμαστεί με τα πορτοκάλια ροδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)