Εντυπωσιακό κέικ με ροδέλες πορτοκάλια

annnone
annnone @cook_8463387
Χαιδάρι,ΕΛΛΑΣ

Μετατρέψτε ένα απλό κέικ πορτοκάλι σε εντυπωσιακό γλυκό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ
  2. 1 φλ. ζάχαρη
  3. 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
  5. 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  6. Για το σιρόπι – καραμέλα
  7. 1 νεροπότηρο χυμό από πορτοκάλια
  8. 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  9. Grand-Marnier ή άλλο λικέρ (2-3 κουταλιές σούπας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να φτιάξουμε την καραμέλα-σιρόπι.

  2. 2

     Όταν αρχίζει να καραμελώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι η καραμέλα μας να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και αφού λιώσει, ρίχνουμε και το λικέρ. Αφήνουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις.

  4. 4

      Στη συνέχεια με αυτή την καραμέλα-σιρόπι αλείφουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ μας (προτιμότερη η φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι)

  5. 5

     Έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες τα πορτοκάλια μας που τα «κολλάμε» στα τοιχώματα της φόρμας.

  6. 6

    Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.

  7. 7

    Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.

  8. 8

    Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

  9. 9

    Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα που έχει ετοιμαστεί με τα πορτοκάλια ροδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Από

annnone
annnone @cook_8463387
στις
Χαιδάρι,ΕΛΛΑΣ