κύρια φωτογραφία συνταγής Εντσιλάδας κοτόπουλο - Greek style
Rubies
Rubies @cook_8467899
,

Προσαρμογή μιας πολύ νόστιμης μεξικάνικης συνταγής στα ελληνικά δεδομένα με υλικά που βρίσκουμε εύκολα. Γρήγορη και πολύ νόστιμη και όχι ιδιαίτερα καυτερή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό τρώγεται ζεστό αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο κρύο. Συνοδεύεται με μια δροσερή σαλάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 - 5 μερίδες
  1. 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  2. 4-5 πιπεριές μεγάλες κομμένες
  3. 3 πιπεριές καυτερές (τσίλι) ψιλοκομμένες
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 κουτί ντοματάκια ή 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  6. 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη ή 2-3 σκελίδες
  7. 1/2 κ.γλ. κόλιαντρο σε σκόνη
  8. 6 τορτίγιες μεγάλες ή 8 μικρές (1α συσκευασία)
  9. 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  10. 200 γρ τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
  11. λίγο ελαιόλαδο
  12. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές (10-15').

  2. 2

    Παράλληλα, κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση και δεν ανακατεύουμε καθόλου. Όταν ασπρίσει σχεδόν όλο γυρνάμε τα κομματάκια προσεχτικά και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για 2-3' ακόμα.

  3. 3

    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψημένα φιλετάκια κοτόπουλο στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Λαδώνουμε ελαφρά ένα πιρέξ και ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων τις τορτίγιες (αν είναι πολύ φρέσκιες δεν είναι απαραίτητο). Γεμίζουμε μια μία τις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολό πλαί πλάι στο πυρέξ (να είναι σφιχτά τοποθετημένες για να μην ανοίξουν).

  5. 5

    Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και το απλώνουμε πάνω από τις τορτίγιες. Ριχνουμε από πάνω και το τυρί τριμμένο.

  6. 6

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν μια ωραία κρούστα (περίπου 20').

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Vinny
Vinny @cook_Vinny83
Επειδή θα έτρωγαν και παιδάκια, δε χρησιμοποίησα καυτερές πιπεριές, αλλά καλαμπόκι. Πολύ νόστιμες!

Από

Rubies
Rubies @cook_8467899
στις
,