Εσκαλόπ γεμιστά στη γάστρα
Εσκαλόπ σε ρολά, γεμιστά με πιπεριές, μανιτάρια κ.α
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης μπορείτε να τα μαγειρέψετε τηγανιτά σε βαθύ τηγάνι.. ΕΣΚΑΛΟΠλεπτή φέτα κρέατος που στο ψήσιμο ή τηγάνισμα, μαζεύει και παίρνει σχήμα αχιβάδας (scallop)
Υλικά
-
4 Εσκαλόπ μοσχαρίσια ή χοιρινά
-
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
-
1 πιπεριά πράσινη
-
4 κ.σ μπέικον σε κύβους
-
1 κρεμμύδι κανονικό
-
2 κεφάλια σκόρδο
-
4 φέτες του τοστ μοτσαρέλα κίτρινη
-
1 αυγό
-
Λευκό κρασί
-
Φρυγανιά τριμένη
-
Αλάτι
-
Δενδρολίβανο
-
Ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πιπεριές σε τρία μήκη και μετά σε λωρίδες πάχους 1 δάχτυλο.
-
2
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
Χτυπάμε το αυγό.
-
4
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τις πιπεριές, ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και έπειτα ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να τσιγαριστούν όλα καλά.
-
5
Απλώνουμε τα εσκαλόπ τους βάζουμε στο κέντρο 1 φέτα μοτσαρέλα στο καθένα, όση γέμιση παίρνει, απο 1 κλωναράκι δενδρολίβανο και απο πάνω τα πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Τέλος ρίχνουμε σε όλα πάνω απο μια κουταλιά απο το χτυπημένο αυγό.
-
6
Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή τα τοποθετούμε με το σημείο που κλείνουν στον πάτο τις γάστρας την οποια έχουμε λαδώσει πριν.
-
7
Τοποθετούμε ενδιάμεσα στα εσκαλόπ την υπόλοιπη γέμιση που εχει περισσέψει.
-
8
Αλατίζουμε τα εσκαλόπ και τους ρίχνουμε και λίγη ρίγανη.
-
9
Ρίχνουμε και 1 μικρο ποτήρακι του κρασιού λευκό κρασί.
-
10
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μεχρι να ψηθούν.
-
11
Αφού τα σερβίρουμε ζεστά ζεστά τους ρίχνουμε απο πάνω λίγο φρέσκο πιπεράκι και μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού μέλι στο καθένα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια