Express φύλλο για πίτα

Bαθμολογία: 4.8
       
 
90 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι πολύ νόστιμο και γρήγορο φύλλο!

 

 

Express φύλλο για πίτα
photo: Ναυσικά

Συνταγή από:

elleni

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 του νεροπότηρου χλιαρό νερό
  • 1/4, του ίδιου νεροπότηρο, ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ σόδα μαγειρική
  • αλέυρι για όλες τις χρήσης (όσο πάρει)
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Φτιάχνει: 18 κομμάτια
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(11 ψήφοι)
Προετοιμασία: 35' (9 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 41' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Γεμίζουμε το ποτήρι ως τα 3/4 με χλιαρό νερό και το συμπληρώνουμε με το λάδι.

Βήμα 2
2)

Το αδείαζουμε σε μία λεκάνη και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' το αλέυρι.

Βήμα 3
3)

Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 4
4)

Το αφήνω να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζω στα δύο.

Βήμα 5
5)

Ανοίγω το ένα κομμάτι σε φύλλο, το στρώνω στο ταψί, που το έχω λαδώσει, βάζω την γέμιση και βάζω και το αλλο φύλλο απο πάνω.

Βήμα 6
6)

Χαράζω και ψήνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μία συνταγή της αγαπημένης μου πεθεράς. Συνήθως χρησιμοποιεί ταψί Νο.30, αλουμινένιο! Φουσκώνει πολύ λίγο. Ελπίζω να σας αρέσει.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    113 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από Jijibyra, 10-12-09  
    Η μαγ.σοδα στην παρασκευη του φυλλου τι διαφορετικο προσφερει γευστικα απο την κλασ.συνταγη φυλλου;σε ρωτω γιατι δεν εχω ξαναδιαβασει παρομοια συνταγη και το βρισκω πολυ ενδιαφερον!
    #
    Σχόλιο από ARJOLA, 28-12-09  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-3-10  
    Πανεύκολη και μαλακή ζύμη. Άνοιξε πολύ εύκολα και δεν με παίδεψε καθόλου. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 16-5-10  
    Θάλεγα ότι μου πέτυχε η ζύμη, γι αυτό και δίνω 4 πηρουνάκια, η τυρόπιττα έγινε γενικά πολύ νόστιμη.
    Ομως έχω μια απορία, γιατί η ζύμη δεν μου έγινε τραγανή, ακόμα και όταν την έβγαλα απο το φούρνο ηταν μαλακιά.
    Καμμιά ιδέα κανείς?
    #
    Σχόλιο από elleni, 24-5-10  
    Καταρχήν, καλημέρα σε όλους.Έλειψα πάρααααα πολύ καιρό λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.Ένα ευχαριστω σε όλους που δοκιμάσατε την συνταγή μου.Η σόδα κρατάει την ζύμη μαλακή μέχρι να καταναλωθεί και την κάνει πιο αφράτη και γι'αυτό ειναι μαλακή η ζύμη,ακόμα και μετά το ψήσιμο!!!!!Ελπίζω να σας διαφώτισα.
    #
    Σχόλιο από taurofagos, 10-7-10  
    Ωραία κι αυτή η ζύμη. Από όσες δοκίμασα και σε σχέση με τη ζύμη που είχα μάθει απο μια φίλη μου είναι εξίσου εύκολη και νηστήσιμη!
    Απ'ότι κατάλαβα η σόδα την κάνει τόσο μαλακή.
    Αν θες κάτι πιο τραγανό δοκίμασε την "ζύμη του αρχάριου" που έχω βάλει στο σάιτ. Είναι πολύ τραγανή. Τρώγεται καλύτερα ζεστή αλλά μπορέις και την επόμενη μέρα να τη φάς,είναι λίγο πιο σκληρή αλλά ξεροψημένη!
    #
    Σχόλιο από iropi, 16-10-10  
    Πολύ νόστιμη ζυμη! Δοκιμάστε την και τηγανιτή με τυριά της αρεσκείας σας σε πιτάκια. Μούρλια!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από idrohoa, 2-12-10  
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΛΟ Κ ΥΠΕΡΟΧΟ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από velentzes, 8-12-10  
    Καταπληκτικό φύλλο, πανεύκολο και πολύ νόστιμο!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 22-12-10  
    Τελεια ζυμη και γρηγορη , την εκανα τηγανιτη με γεμιση απο γαλοπουλα και διαφορα τυρια .. την τσακισαν .. χι,χι,χι .. ειναι στα νουμερα 1 τις προτημισεις μας
    #
    Σχόλιο από manolis paschalidis, 2-6-11  
    Πραγματικά είναι μια εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη ζύμη.Την κάνω κάθε κυριακή!
    #
    Σχόλιο από elleni, 3-6-11  
    Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια,παιδια.Αργω να μπω στο site γιατι υπαρχουν κολληματα στο δυκτιο αλλα...........οκ!!!Οντως,και τηγανιτη ειναι τελεια,απλα πρεπει να ανοιξεις παλυ ψιλο το φυλο.Σας ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΝΝΑ, 7-7-11  
    SUPER...!!!Το μοναδικό φύλλο που άνοιξα σε μηδενικό σχεδόν χρόνο.ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεν εχω και πολλές αντοχές γιατί είμαι και 6.5 μηνών έγκυος..Εύγε
    #
    Σχόλιο από elleni, 9-7-11  
    Ευχαριστω πόλυ ΜΑΡΙΑΝΝΑ για τα καλά σου λόγια.Ειναι όντως ωραία ζύμη(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.....!!!)χτές κάναμε τυροπιτάκια.Τα τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από dssmary, 14-9-11  
    Καλημέρα... Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να γίνει η συνταγή με αλεύρι dinkel λόγω τροφικής δυσανεξίας.. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από elleni, 16-9-11  
    Καλησπέρα dssmary.Να σου πω την αλήθεια,δεν το ξέρω το αλέυρι αυτό για να σου πώ αν κάνει.Πιστέυω,πάντως, ότι μια δοκιμή θα σε...ψήσει!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dssmary, 17-9-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.. (είναι αλεύρι χωρίς γλουτενη) :P
    #
    Σχόλιο από eleniflorou02, 25-9-11  
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 16-10-11  
    Πράγματι εύκολη συνταγή για φύλλο. Πολύ μαλακή ζύμη, η οποία ανοίγει σε λίγα λεπτά. Εφτιαξα κολοκυθόπιτα αλμυρή και ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ πολύ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    106 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 22-4-09  
    #
    Σχόλιο από ARJOLA, 28-12-09  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-3-10  
    Πανεύκολη και μαλακή ζύμη. Άνοιξε πολύ εύκολα και δεν με παίδεψε καθόλου. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από elleni, 24-5-10  
    Καταρχήν, καλημέρα σε όλους.Έλειψα πάρααααα πολύ καιρό λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.Ένα ευχαριστω σε όλους που δοκιμάσατε την συνταγή μου.Η σόδα κρατάει την ζύμη μαλακή μέχρι να καταναλωθεί και την κάνει πιο αφράτη και γι'αυτό ειναι μαλακή η ζύμη,ακόμα και μετά το ψήσιμο!!!!!Ελπίζω να σας διαφώτισα.
    #
    Σχόλιο από taurofagos, 10-7-10  
    Ωραία κι αυτή η ζύμη. Από όσες δοκίμασα και σε σχέση με τη ζύμη που είχα μάθει απο μια φίλη μου είναι εξίσου εύκολη και νηστήσιμη!
    Απ'ότι κατάλαβα η σόδα την κάνει τόσο μαλακή.
    Αν θες κάτι πιο τραγανό δοκίμασε την "ζύμη του αρχάριου" που έχω βάλει στο σάιτ. Είναι πολύ τραγανή. Τρώγεται καλύτερα ζεστή αλλά μπορέις και την επόμενη μέρα να τη φάς,είναι λίγο πιο σκληρή αλλά ξεροψημένη!
    #
    Σχόλιο από iropi, 16-10-10  
    Πολύ νόστιμη ζυμη! Δοκιμάστε την και τηγανιτή με τυριά της αρεσκείας σας σε πιτάκια. Μούρλια!! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από idrohoa, 2-12-10  
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΛΟ Κ ΥΠΕΡΟΧΟ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από velentzes, 8-12-10  
    Καταπληκτικό φύλλο, πανεύκολο και πολύ νόστιμο!!! Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 22-12-10  
    Τελεια ζυμη και γρηγορη , την εκανα τηγανιτη με γεμιση απο γαλοπουλα και διαφορα τυρια .. την τσακισαν .. χι,χι,χι .. ειναι στα νουμερα 1 τις προτημισεις μας
    #
    Σχόλιο από manolis paschalidis, 2-6-11  
    Πραγματικά είναι μια εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη ζύμη.Την κάνω κάθε κυριακή!
    #
    Σχόλιο από elleni, 3-6-11  
    Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια,παιδια.Αργω να μπω στο site γιατι υπαρχουν κολληματα στο δυκτιο αλλα...........οκ!!!Οντως,και τηγανιτη ειναι τελεια,απλα πρεπει να ανοιξεις παλυ ψιλο το φυλο.Σας ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑΝΝΑ, 7-7-11  
    SUPER...!!!Το μοναδικό φύλλο που άνοιξα σε μηδενικό σχεδόν χρόνο.ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Δεν εχω και πολλές αντοχές γιατί είμαι και 6.5 μηνών έγκυος..Εύγε
    #
    Σχόλιο από elleni, 9-7-11  
    Ευχαριστω πόλυ ΜΑΡΙΑΝΝΑ για τα καλά σου λόγια.Ειναι όντως ωραία ζύμη(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.....!!!)χτές κάναμε τυροπιτάκια.Τα τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από elleni, 16-9-11  
    Καλησπέρα dssmary.Να σου πω την αλήθεια,δεν το ξέρω το αλέυρι αυτό για να σου πώ αν κάνει.Πιστέυω,πάντως, ότι μια δοκιμή θα σε...ψήσει!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από eleniflorou02, 25-9-11  
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 16-10-11  
    Πράγματι εύκολη συνταγή για φύλλο. Πολύ μαλακή ζύμη, η οποία ανοίγει σε λίγα λεπτά. Εφτιαξα κολοκυθόπιτα αλμυρή και ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από elleni, 16-10-11  
    Ευχαριστώ πολύ Πασχαλία για την ψήφο σου.Είναι όντως εύκολη συνταγή και το φύλλο πολύ καλό,απο τότε που το έμαθα όλο αυτό κάνω.Δοκίμασε να το τηγανίσείς.Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!
    #
    Σχόλιο από gripino, 23-10-11  
    Yperoxo fyllo, tragano, nostimotato kai paneykolo. To epsisa stous 220 gia 40 lepta kai egine teleia i spanakopita! Eyxaristo poli gia tin kaliteri syntagi gia fyllo sta grigora pou exo dokimasei!!
    #
    Σχόλιο από gio2312, 2-11-11  
    Εκανα εγγραφη στο site,αν και χαζευω καιρο συνταγες, μονο και μονο να σε συγχαρω... Πραγματικα πολυ ευκολο κ γρηγορο μα πανω απο ολα νοστιμο φυλλο... εφτιαξα την πρωτη μου σπανακοπιτα κι ας κοντευω τα πρωτα ...αντα, εγινε τρελα δεν εμεινε ψιχουλο. μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από elleni, 3-11-11  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σας παιδιά.Πάντα τέτοιες νόστιμες και γρηγορές συνταγές να βρίσκουμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Jijibyra, 10-12-09  
    Η μαγ.σοδα στην παρασκευη του φυλλου τι διαφορετικο προσφερει γευστικα απο την κλασ.συνταγη φυλλου;σε ρωτω γιατι δεν εχω ξαναδιαβασει παρομοια συνταγη και το βρισκω πολυ ενδιαφερον!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 16-5-10  
    Θάλεγα ότι μου πέτυχε η ζύμη, γι αυτό και δίνω 4 πηρουνάκια, η τυρόπιττα έγινε γενικά πολύ νόστιμη.
    Ομως έχω μια απορία, γιατί η ζύμη δεν μου έγινε τραγανή, ακόμα και όταν την έβγαλα απο το φούρνο ηταν μαλακιά.
    Καμμιά ιδέα κανείς?
    #
    Σχόλιο από dssmary, 14-9-11  
    Καλημέρα... Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να γίνει η συνταγή με αλεύρι dinkel λόγω τροφικής δυσανεξίας.. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από dssmary, 17-9-11  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.. (είναι αλεύρι χωρίς γλουτενη) :P
    #
    Σχόλιο από evisam, 22-1-12  
    5 πηρουνάκια, για το πόσο express γίνεται η παρασκευή του φύλλου. Ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να φτιάξουν πίτα με σπιτικό φύλλο, αλλά δεν έχουν ευχέρεια στο άνοιγμα των φύλλων ή δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο (επειδή ακριβώς δεν τα καταφέρνουν)!



    Ερώτηση: αν βάλουμε λίγο ξύδι ή κρασί, για να γίνει το φύλλο πιο τραγανό, θα επηρεάσει πολύ την ελαστικότητα της ζύμης κι, επομένως, θα δυσκολέψει το άνοιγμά του;
    #
    Σχόλιο από paulellina, 10-1-13  
    Επειδή θέλω να κανω το φυλλο πόσο αλεεύρι θέλει;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Kitoulini, 1-9-15  
    Αν υπήρχε η επιλογή, θα έβαζα 10 πηρουνάκια. Συγχαρητήρια για τη συνταγή-όπως το λέει ο τίτλος της, γρήγορη και επιπλέον, εύκολη και υγιεινή (μόνο λάδι και αλεύρι). Την ξεκίνησα, ως αρχάρια σε σπιτικές ζύμες, με άγχος και σίγουρη ότι θα ταλαιπωριόμουν. Και όμως¨οι αναλογίες ήταν ακριβέστατες. Εμένα μου πήρε 4 φλυτζάνια αλεύρι βιολογικό για ολες τις χρήσεις. Ούτε χρειάστηκε πολύ ανακάτεμα ή ζύμωμα, αμέσως "δέθηκε" σαν ζύμη και την άφησα περίπου μία ώρα. Μετά ούτε χρειάστηκε πολύ αλέυρι στον πάγκο της κουζίνας, ούτε κολλούσε στα χέρια και άνοιξε πανεύκολα παρόλο που το τ;ψί μου ήταν το μεγάλο και παραλληλόγραμμο πυρέξ. Εγινε δε πεντανόστιμη, και μου θύμησε τη κλασική ζύμη κουρού του εμπορίου-μαλακιά, αλλά και λίγο τραγανή στις ακρες. Υπέροχη με την τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα, που φτιάχνω.
    Τι να πω; Μία μαγική ζύμη....νάσαι καλά, Elleni...!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τέλειο χωριάτικο φύλλο (τεχνική ανοίγματος)
    Προστέθηκε από rihardos
    4.8611
           
           
    (36)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Ζύμες
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniDan
    Vegan συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της roobina
    Συνταγές για σπιτικό φύλλο
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2