Εύκολα & Γρήγορα Ατομικά Τυροπιτάκια
Τυροπιτάκια, που εκτός από εύκολα και γρήγορα, έχουν απίθανη γεύση. Τέλεια για πάρτυ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται ούτε μπλέντερ ούτε τίποτα!!! Τόσο εύκολη! Δεν λερώνεις καν πολλά σκεύη!!!Την συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό Χρυσές Συνταγές (τώρα Taste) αλλά όχι σε αυτή τη μορφή ακριβώς. Τη διαμόρφωσα εγώ σιγά σιγά για να γίνει όπως μου αρέσει. Αν θυμάμαι καλά η συνταγή έλεγε λιγότερο τυρί και μάλιστα κεφαλότύρι. Εγώ το αντικατέστησα με ότι τυράκι έχω σπίτι, βάζω και λίγο χαλλούμι τριμμένο, όπως και την φέτα. Επίσης, βάζω αρκετό μαϊντανό που μου αρέσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο δυόσμο, άνηθο κ.λπ. στην ποσότητα που σας αρέσει.Δεν την έφτιαξα σε κέικ, διότι προτιμώ ιδιαίτερα τα ατομικά κεκάκια !!! Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ, χτυπάμε λίγο το αυγό
-
2
Με το γάλα και το ελαιόλαδο.
-
3
Προσθέτουμε τον μαϊντανό (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό αρέσει στον καθένα). Εγώ βάζω περίπου μια φούχτα μαϊντανό.
-
4
Μετά προσθέτουμε το τυρί μας και την φέτα.
-
5
Η φέτα να είναι σε μεγαλούτσικα κομματάκια ώστε όταν ψηθεί να μένει μέσα στο τυροπιτάκι.
-
6
Το αλεύρι το έχουμε ήδη αναμείξει σε ένα άλλο μπωλ με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλατάκι. Το προσθέτουμε και αυτό σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
-
7
Προσοχή! Όχι πολυ ανακάτεμα, ίσα που να δέσουν τα υλικά. Ανακατέβουμε πάντα με μια κουτάλα.
-
8
Γεμίζει περίπου 12 φορμάκια ή ένα ταψί.
-
9
Ψήνουμε σε ατομικά φορμάκια ή ταψί περίπου 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.
-
10
Έτοιμη!
Σχόλια (64)