Εύκολα κουλουράκια
Πανεύκολα κουλουράκια με χυμό πορτοκαλιού και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ στίβω πορτοκάλια και παίρνω το χυμό τους. Μπορείτε όμως να βάλετε και χυμό πορτοκαλιού από το super. Το ψήσιμο διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο. Ο δικός μου είναι πολύ δυνατός κι έτσι τα αφήνω μόνο ένα τεταρτάκι. Προσέξτε γιατί μπορεί εύκολα να σας αρπάξουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
2
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.
-
3
Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια ζύμη λαδερή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
-
5
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψι σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25' στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
-
6
Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.
-
7
Απολαύστε τα με τον καφέ σας!!
Σχόλια (38)