Εύκολα λουκανικοπιτάκια

Bαθμολογία: 4.7368
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Νόστιμα, πανεύκολα και γρήγορα λουκανικοπιτάκια της Ερασμίας.

Εύκολα λουκανικοπιτάκια

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη

  • 30γρ μαγιά ξερή
  • ένα αυγό
  • ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • μισή κούπα λάδι
  • ένα κουταλάκι αλάτι
  • ένα κουταλάκι ζάχαρη
  • μισό κιλό αλεύρι
  • λουκανικάκια
  • σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 22' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσει η ζύμη.
  2. Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι με την ζύμη και το χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και το χωρίζουμε σε περίπου οκτώ τριγωνάκια.
  3. Σε κάθε τριγωνάκι τυλίγουμε ένα λουκάνικο (σαν κρουασανάκι).
  4. Βάζουμε σε ένα πιάτο το σουσάμι και πιέζουμε τα λουκανικοπιτάκια μέχρι να κολλήσει το σουσάμι.
  5. Αλοιφουμε με γάλα και τα ψήνουμε στουs 200 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται στην κατάψυξη τυλιγμένα με αντικολλητικό χαρτί. Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 8-1-10  
    Πολύ νόστιμα η κόρη μου ξετρελάθηκε
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 8-1-10  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή κάνω κι εγω και μπορώ με τη σειρά μου να πω οτι είναι ΤΕΛΕΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από maraya, 10-1-10  
    Χαίρομαι που αρεσε στην κόρη σου.Εγώ έχω πάντα στην καταψυξη και πολλέσ φορές με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη σε ξαφνικούς επισκέπτες. .
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-2-10  
    Πολύ εύκολα, πολύ πρωτότυπα, πολύ νόστιμα!
    Καταπληκτική συνταγή ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από kessy, 26-3-10  
    πολλη καλή συνταγή, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από maraya, 2-9-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ.Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αντί για λουκανικάκια τυρί φέτα ή γαλοπούλα (η οτιδήποτε άλλο που δεν λιώνει)
    #
    Σχόλιο από martsi, 16-11-10  
    Στη κατάψυξη τα βάζεις αφού τα ψήσεις?
    #
    Σχόλιο από maraya, 16-11-10  
    στην καταψυξη διατηρούνται άψητα . μπορείς να τα χωρισεις με λαδόκολα για να μην κολλησουν και να τα ψήσεις χωρίς να τα ξεπαγώσεις.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 1-2-11  
    Πολυ νοστιμα ουτε πολυ λαδερα ειναι μου βγηκαν δεκαπεντε μεγαλουτσικα κομματια
    #
    Σχόλιο από derbaso, 25-2-11  
    Δεν με ενθουσίασαν.....η ζύμη έγινε λαδερή και δεν άνοιγε φύλλο
    #
    Σχόλιο από penguin, 19-9-11  
    Δεν είναι λίγο πολλά τα 30 γρ ξερή μαγιά;
    Δηλ. πρέπει να βάλω 3 φακελάκια;; Μου φαίνεται πολύ για μισό κιλό αλεύρι!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-9-11  
    Πραγματικα ειναι πολλα εγω που τα εχω φτιαξει εβαλα ενα φακελακι και εγιναν σουπερ
    #
    Σχόλιο από coco, 26-4-12  
    Τέλεια! Ανεβάζω και φωτό... Πολύ εύκολη ζύμη, που είμαι αρχάρια και γενικά δεν τις συμπαθώ καθόλου!!! Νόστιμη και γρήγορη. Τα έκανα με φέτα, αυγό, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και μάλιστα σε μεγαλύτερο μέγεθος! Ό,τι απέμεινε κατάφερα να βγάλω... :)
    #
    Σχόλιο από katerina78, 23-5-12  
    Έχω δοκιμάσει πολλές ζύμες για λουκανικοπιτάκια και συνήθως με απογοητεύουν,με τη δικιά σου ενθουσιάστηκα και όχι μόνο εγώ,τα έκανα στο πάρτυ του γιου μου και όλοι μου ζητούσαν τη συνταγη,εγώ έβαλα 2 φακελάκια μαγιά τα 30γρ μου φάνηκαν πολύ,ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 19-7-12  
    #
    Σχόλιο από katpap1981, 6-11-12  
    πολυ νοστιμα...
    τα εψησα ενα τεταρτακι και αντι για λουκανικακια εβαλα τυρι φετα!!! εγιναν νοστιμοτατα!!!
    ευχαριστω για την ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από katpap1981, 1-12-12  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ....
    ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΑΠ'ΟΣΕΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...
    #
    Σχόλιο από Stalitsa D, 18-12-12  
    Τέλεια στη γεύση εύκολη συνταγή και γρήγορη!!Εγώ τα γέμισα και με τυρί!!! Συγχαρητήρια !!!
    #
    Σχόλιο από moutaris, 14-1-14  
    ΤΕΛΕΙΑ και εύκολη συνταγή!!
    Τα έφτιαξα το Σ/Κ και θα τα ξαναφτιάξω το επόμενο!!
    Ενθουσιάστηκαν όλοι (και εγώ)
    Σήμερα θα ψήσω και πίτσα με αυτή τη ζύμη.
    Κι εγώ πάντως έβαλα 2 φακελάκια μαγιά.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από solatma, 21-1-14  
    απιστευτα ευκολη συνταγη!! δεν εβαλα σουσαμι γιατι δεν ειχα,και μαγια εβαλα δυο φακελακια! ηταν τοσο μαλακια ζυμη...επαθα πλακα ποσο γρηγορα τα ετοιμασαμε...και χαρηκαν και τα πιτσιρικια που βοηθουσαν! εγιναν πεντανοστιμα! τα αγορια μου ξετρελαθηκαν! παραθετω και τη φωτο μου στο παρακατω Link
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202663347721821&set=a.10201865410413887.1073741832.1141997160&type=1&theater
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 8-1-10  
    Πολύ νόστιμα η κόρη μου ξετρελάθηκε
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 8-1-10  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή κάνω κι εγω και μπορώ με τη σειρά μου να πω οτι είναι ΤΕΛΕΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-2-10  
    Πολύ εύκολα, πολύ πρωτότυπα, πολύ νόστιμα!
    Καταπληκτική συνταγή ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από kessy, 26-3-10  
    πολλη καλή συνταγή, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από martsi, 16-11-10  
    Στη κατάψυξη τα βάζεις αφού τα ψήσεις?
    #
    Σχόλιο από maraya, 16-11-10  
    στην καταψυξη διατηρούνται άψητα . μπορείς να τα χωρισεις με λαδόκολα για να μην κολλησουν και να τα ψήσεις χωρίς να τα ξεπαγώσεις.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 1-2-11  
    Πολυ νοστιμα ουτε πολυ λαδερα ειναι μου βγηκαν δεκαπεντε μεγαλουτσικα κομματια
    #
    Σχόλιο από derbaso, 25-2-11  
    Δεν με ενθουσίασαν.....η ζύμη έγινε λαδερή και δεν άνοιγε φύλλο
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-9-11  
    Πραγματικα ειναι πολλα εγω που τα εχω φτιαξει εβαλα ενα φακελακι και εγιναν σουπερ
    #
    Σχόλιο από coco, 26-4-12  
    Τέλεια! Ανεβάζω και φωτό... Πολύ εύκολη ζύμη, που είμαι αρχάρια και γενικά δεν τις συμπαθώ καθόλου!!! Νόστιμη και γρήγορη. Τα έκανα με φέτα, αυγό, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και μάλιστα σε μεγαλύτερο μέγεθος! Ό,τι απέμεινε κατάφερα να βγάλω... :)
    #
    Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 19-7-12  
    #
    Σχόλιο από katpap1981, 6-11-12  
    πολυ νοστιμα...
    τα εψησα ενα τεταρτακι και αντι για λουκανικακια εβαλα τυρι φετα!!! εγιναν νοστιμοτατα!!!
    ευχαριστω για την ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από katpap1981, 1-12-12  
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ....
    ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΑΠ'ΟΣΕΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...
    #
    Σχόλιο από Stalitsa D, 18-12-12  
    Τέλεια στη γεύση εύκολη συνταγή και γρήγορη!!Εγώ τα γέμισα και με τυρί!!! Συγχαρητήρια !!!
    #
    Σχόλιο από moutaris, 14-1-14  
    ΤΕΛΕΙΑ και εύκολη συνταγή!!
    Τα έφτιαξα το Σ/Κ και θα τα ξαναφτιάξω το επόμενο!!
    Ενθουσιάστηκαν όλοι (και εγώ)
    Σήμερα θα ψήσω και πίτσα με αυτή τη ζύμη.
    Κι εγώ πάντως έβαλα 2 φακελάκια μαγιά.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από solatma, 21-1-14  
    απιστευτα ευκολη συνταγη!! δεν εβαλα σουσαμι γιατι δεν ειχα,και μαγια εβαλα δυο φακελακια! ηταν τοσο μαλακια ζυμη...επαθα πλακα ποσο γρηγορα τα ετοιμασαμε...και χαρηκαν και τα πιτσιρικια που βοηθουσαν! εγιναν πεντανοστιμα! τα αγορια μου ξετρελαθηκαν! παραθετω και τη φωτο μου στο παρακατω Link
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202663347721821&set=a.10201865410413887.1073741832.1141997160&type=1&theater
    #
    Σχόλιο από little v, 12-8-14  
    Πεντανόστιμα!!!Τέλεια ζύμη!Έγιναν γρήγορα και εύκολα!Ευχριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από maraya, 24-11-14  
    florellaki διατηρούνται στην κατάψυξη τυλιγμένα με αντικολλητικό χαρτί. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από irena, 10-12-14  
    καλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από kaltse, 6-5-15  
    Είμαι 11 ετών και για πρώτη φορά έκανα ζύμη μόνη μου .Είναι πολύ εύκολη ζύμη, έκανα λουκανικοπιτακια και τυροπιτάκια με την ίδια ζύμη και έγιναν καταπληκτικά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από penguin, 19-9-11  
    Δεν είναι λίγο πολλά τα 30 γρ ξερή μαγιά;
    Δηλ. πρέπει να βάλω 3 φακελάκια;; Μου φαίνεται πολύ για μισό κιλό αλεύρι!
    #
    Σχόλιο από Fiorellaki, 22-11-14  
    Ta loukanikopitakia auta mpenoun kai katapsiksi parakalw?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maraya, 10-1-10  
    Χαίρομαι που αρεσε στην κόρη σου.Εγώ έχω πάντα στην καταψυξη και πολλέσ φορές με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη σε ξαφνικούς επισκέπτες. .
    #
    Σχόλιο από maraya, 2-9-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ.Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε αντί για λουκανικάκια τυρί φέτα ή γαλοπούλα (η οτιδήποτε άλλο που δεν λιώνει)
    #
    Σχόλιο από katerina78, 23-5-12  
    Έχω δοκιμάσει πολλές ζύμες για λουκανικοπιτάκια και συνήθως με απογοητεύουν,με τη δικιά σου ενθουσιάστηκα και όχι μόνο εγώ,τα έκανα στο πάρτυ του γιου μου και όλοι μου ζητούσαν τη συνταγη,εγώ έβαλα 2 φακελάκια μαγιά τα 30γρ μου φάνηκαν πολύ,ευχαριστώ για τη συνταγή!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Μικρά μυστικά για υπέροχες πίτες!
    Λατρεύουμε χειροποίητες αλμυρές και γλυκές πίτες, ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της maand_
    Ζύμες - ψωμί - παξιμάδια
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Πίτες και πιτάκια
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της maraki84