Εύκολα λουκανικοπιτάκια
Νόστιμα, πανεύκολα και γρήγορα λουκανικοπιτάκια της Ερασμίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται στην κατάψυξη τυλιγμένα με αντικολλητικό χαρτί. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
30 γρ μαγιά ξερή
-
1 αυγό
-
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
-
0.5 κούπα λάδι
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
0.5 κιλό αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσει η ζύμη.
-
2
Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι με την ζύμη και το χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και το χωρίζουμε σε περίπου οκτώ τριγωνάκια.
-
3
Σε κάθε τριγωνάκι τυλίγουμε ένα λουκάνικο (σαν κρουασανάκι).
-
4
Βάζουμε σε ένα πιάτο το σουσάμι και πιέζουμε τα λουκανικοπιτάκια μέχρι να κολλήσει το σουσάμι.
-
5
Αλοιφουμε με γάλα και τα ψήνουμε στουs 200 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια (26)