Pandi
Pandi @cook_8464106
Rethymno,Greece

Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα. Αν τα κόψετε με κουπ- πατ σε διάφορα σχέδια, είναι πολύ διασκεδαστικά για τα μικρά παιδιά... με αποτέλεσμα η πιατέλα να αδείαζει μέχρι να πεις κύμινο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τέλεια μπισκοτάκια, αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με γάλα χτυπημένο με τον κρόκο ενός αυγού, για να πάρουν καλύτερο χρώμα. Μπορούμε να ζητήσουμε και απο τα παιδιά να μας βοηθήσουν, θα ενθουσιαστούν! Εγώ το έκανα με 16 παιδιά σε νηπιαγωγείο στο πλαίσιο μιας διδασκαλίας. Ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση και χαρά τους με το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 640 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 480 γρ. ζάχαρη
  4. 4 αυγά (μόνο οι κρόκοι!)
  5. 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα χλιαρό
  6. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 2 βανίλιες σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μίγμα πρώτα το γάλα και κατόπιν το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατέυουμε με ξύλινη κουτάλα.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C για 10-12'.

  5. 5

    Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ ή τα πλάθουμε με τα χέρια στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15')

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

SUMMER
SUMMER @cook_8452995
Pandi, Θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσα κομματια περίπου βγαίνουν?

Από

Pandi
Pandi @cook_8464106
στις
Rethymno,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα