Εύκολα ρολάκια με μαρμελάδα
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω μαρμελάδα ροδάκινο, βερύκοκο ή και φράουλα γιατί όσες φορές έχω βάλει κεράσι ή πορτοκάλο έχουν μια πικρή γεύση μετά το ψήσιμο.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
-
Λίγη μαρμελάδα (θα πρότεινα ροδάκινο)
-
Λίγο καρυδι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνω το ένα φύλλο σφολιάτας
-
2
Στην μεγάλη πλευρά του αλείφω στην άκρη με ένα κουτάλι λίγη μαρμελάδα. (Να μην έχει πολύ πάχος, σαν να βάζω μαρμελάδα στο ψωμι)
-
3
Πασπαλίζω με λίγο καρύδι (πολύ λίγο γιατί μετά πικρίζει)
-
4
Τυλίγω το φύλλο σιγά-σιγά σε ρολό.
-
5
Με ένα μαχαίρι αρχίζω και κόβω το ρολό σε μικρά πάχους 1 δακτύλου περίπου
-
6
Κάνω το ίδιο και με το άλλο φύλλο
-
7
Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί
-
8
Τα ψήνω σε προθερμασμένο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα
-
9
Τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και τα....τρώω
Σχόλια (27)