Εύκολα σουσαμένια κουλουράκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλλα και μοσχοκάρυδο.Επίσης αν τα πλάσουμε στο κλασσικό κυκλικό σχήμα μπορούμε να κάνουμε μια ¨λακκουβίτσα¨ στη μέση και να βάλουμε λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Υλικά
-
250 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
-
2 φλ.του καφέ σπορέλαιο
-
2 φλ του καφέ ρετσίνα ή χυμό πορτοκάλι
-
2 φλ. του καφέ σουσάμι
-
1 φακελάκι baking powder
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρουνάκι τα έξι πρώτα υλικά.
-
2
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να πάρουμε μια όχι εντελώς στεγνή ζύμη, να πλάθεται όμως εύκολα.
-
3
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
-
4
Ψήνουμε στους 180ο για 20' περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σχόλια (60)