ak13
ak13 @cook_8459150

Εύκολα τσουρέκια με σίγουρη επιτυχία χωρίς ζύμωμα και χρόνο για φούσκωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρίν πλάσω τα τσουρέκια πρέπει να αλοίφω τα χέρια μου με λίγο σογιέλλαιο για να μην κολάει η ζύμη.Είναι σημαντικό να βάζουμε στο φούρνο ένα ένα ταψί για να έχουμε λίγο χρόνο για να φουσκώνουν τα υπόλοιπα, και να ξεκουράζετε η ζύμη μας. Προσοχή μην τα πλάσετε όλα μαζί. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά αλεύρι (1 μύλοι αγίου γεωργίου σκληρό και 1 robin κίτρινο)
  2. 200 γρ. μαγια νωπή
  3. 500 μλ. χλιαρό νερό
  4. 8 αύγα
  5. 2 κουτιά ζαχαρούχο
  6. 1 κουτί (ζαχαρούχο) λαδι σογιέλλαιο
  7. 1.5 κουτί (ζαχαρούχο) ζάχαρη
  8. άρωμα βανίλια
  9. ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήνω για 10 λεπτά.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω και τα δύο αλεύρια.

  3. 3

    Σπάω τα αύγα και τα βάζω με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη μαγιά. Ανακατεύω καλά και τα ρίχνω όλα στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να έχω μια ζύμη που κολάει.

  4. 4

    Σκεπάζω τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνω μεχρι να φουσκώσει, περίπου 1.5 ώρα.

  5. 5

    Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μου πλάθω το πρώτο ταψί και ξανασκεπάζω τη ζύμη. Ανάβω το φούρνο στους 170 και μολις είναι έτοιμος ψήνω για περιπου 25 λεπτά. Κάθε φορά που βάζω το ταψί μου στο φούρνο πλάθω το επόμενο. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει η ζύμη μου.

  6. 6

    Αν θέλω για πιο ωραίο χρώμα τα αλοίφω με αυγό πριν τα βάλω στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Πόσα τσουρέκια βγάζει αυτή η δόση; Σε μέγεθος μακρόστενης φόρμας κέικ, ας πούμε... Κι ακόμα, αν βάλω αλεύρι για τσουρέκια μόνο θα πετύχουν λες;\r\nΕυχαριστώ και καλή Ανάσταση!

Από

ak13
ak13 @cook_8459150
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα