Stella Foka
Stella Foka @Stella_Ph84
,Cyprus

Τη συνταγή αυτή την φτιάχνει εδώ και χρόνια η μητέρα μου και δεν γνωρίζω κατά πόσο την έχει βρει από κάποια μαγειρική, είναι όμως πολύ νόστιμη και πανεύκολη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν ψηθούν οι μπριζόλες μας πρέπει να έχουν γλυκιά γεύση και παχύρευστη σαλτσούλα.Συνδυάζονται πολύ ωραία με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 2 πολύ μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  2. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (καλά γεμάτη)
  3. 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  4. 1 τενεκεδάκι (330 ml) μπύρα
  5. 2 πρέζες ζάχαρη για πασπάλισμα
  6. σπορέλαιο για σοτάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και το τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.

  2. 2

    Έπειτα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να φύγει το κόκκινο χρώμα τους και τοποθετούμε και αυτές στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη

  3. 3

    Σε μπολ βάζουμε τη μπύρα, την πάστα ντομάτας και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν καλά.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ πάνω στις μπριζόλες μας και καλύπτουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο.

  5. 5

    Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

CHRISA KONSTANTINOU (1628)
CHRISA KONSTANTINOU (1628) @Chrisakonstantinou86
πάρα πολύ καλή συνταγή και νόστιμη. ή σάλτσα έδεσε πολύ ωραία.Σε ευχαριστουμε για την συνταγή!!

Από

Stella Foka
Stella Foka @Stella_Ph84
στις
,Cyprus
Καλησπέρα σας.Είμαι η Στέλλα και κατάγομαι από τη Λευκωσία.Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική την οποία λατρεύω. Θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σας αγαπημένες συνταγές:)
Δες περισσότερα