Εύκολες μπριζόλες με μπύρα
Τη συνταγή αυτή την φτιάχνει εδώ και χρόνια η μητέρα μου και δεν γνωρίζω κατά πόσο την έχει βρει από κάποια μαγειρική, είναι όμως πολύ νόστιμη και πανεύκολη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν ψηθούν οι μπριζόλες μας πρέπει να έχουν γλυκιά γεύση και παχύρευστη σαλτσούλα.Συνδυάζονται πολύ ωραία με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τηγάνι σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και το τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
-
2
Έπειτα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να φύγει το κόκκινο χρώμα τους και τοποθετούμε και αυτές στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη
-
3
Σε μπολ βάζουμε τη μπύρα, την πάστα ντομάτας και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν καλά.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ πάνω στις μπριζόλες μας και καλύπτουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο.
-
5
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σχόλια (4)