Εύκολες μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο σα λουκούμι

Bαθμολογία: 4.6333
       
 
30 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με αποτέλεσμα πεντανόστιμες και τρυφερές μπριζόλες σαν λουκούμι και πιο υγιεινές από τις τηγανιτές.

Εύκολες μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο σα λουκούμι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 χοιρινές μπριζόλες (1 - 1,2 κιλά)
  • 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 4 - 5 άτομα
Κόστος:
(20 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(21 ψήφοι)
Προετοιμασία: 35' (19 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 74' (20 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύονται με ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, πουρέ ή άλλο της αρεσκείας σας. Όταν σερβίρουμε τις περιχύνουμε με λίγο από το νόστιμο ζουμάκι τους.

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 1-10-13  
    Βαθμολογώ άμεσα γιατί έτσι ακριβώς τις κάνω κι εγώ.
    Απλές και νόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 16-1-14  
    Πολύ καλές !!! το κόλιανδρο του πάει πολύ!!! (rihardos,περιμένουμε τις συνταγές με τις πίτες που έταξες,και ιδιαίτερα με το τυρι)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-1-14  
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 27-4-14  
    Το μαρινάρισα προϋποθέτει χρόνο σε φυσική θερμοκρασία, 2 – 3 ώρες.
    Έτσι το κρέας απορροφά. Στον φούρνο δεν απορροφά, εκβάλει 80%.
    Έβαλα και χυμό πορτοκαλιού, ταιριάζει στο χοιρινό.
    Αγάπη μου το κρεμμύδι!. Έβαλα ένα ξερό ψιλοκομμένο.
    Λίγη μουστάρδα.
    Και ένα κ.γ. πάστα σκόρδο που φτιάχνω εγώ. Σας συνιστώ να φτιάχνετε και εσείς, δεν ενοχλεί της ‘παράξενες’ μου!. υπάρχουν γραμμένοι τρόποι.
    Έβαλα και ελάχιστο ξίδι δυνατό που φτιάχνω εγώ. Όλα στην μαρινάδα μαζί με το κρέας, σε ένα μπολ για 2 ώρες τουλάχιστον.
    Λάδωσα ένα πυρέξ, και της έστρωσα χωρίς την μαρινάδα, που έβαλα από πάνω.
    Χωρίς να ξεβγάλω της μπριζόλες από την μαρινάδα, ένα δάχτυλο ξαπλωμένο νεράκι γύρο γύρο. Έτσι δεν καίγετε η σάλτσα που πέφτει στο πυρέξ.
    Δεν μου αρέσουν οι μπριζόλες φλοίδες!. Τουλάχιστον 2cm. Έτσι η μια ώρα δεν φτάνει, 1 ½ και δοκιμάζουμε με το πιρούνι.
    Στα ¾ της ώρας της γύρισα. Τώρα από πάνω δεν έχουν τα προϊόντα της μαρινάδας. Κατά συνέπεια θέλουν κάθε 15 λεπτά να τους ρίχνουμε από το πυρέξ λίγη σάλτσα με ένα κουτάλι.
    Όλα τα υπόλοιπα όπως τα έγραψε……..
    Προχθές με γαλλικές πατάτες μικρές!.
    Χτες με χυλοπίτες πολύχρωμες!.
    Σήμερα με ρύζι……… να γεμίζει οικονομικά και η κοιλιά!!!!!!......
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από somi085, 29-5-14  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 17-6-14  
    εγώ τις συνόδεψα με πατάτες παπρικαζ! απλές και νόστιμες οι μπριζολες! κόλλιανδρο δεν βάζω
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-9-14  
    Κόλιανδρο δυστυχώς δεν είχα.
    Έβαλα κι εγώ λίγη μουστάρδα και πάπρικα καπνιστή για έξτρα άρωμα.
    Γίνανε πολύ τρυφερές....
    #
    Σχόλιο από eliza04, 19-9-14  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 28-10-14  
    Εκανα συνδυασμο της συνταγης με την προταση του antonis team και τ'αφησα να μαριναριστουν ολη νυχτα.Λουκουμι οντως!!!
    #
    Σχόλιο από melidimi, 7-1-15  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 16-1-15  
    Τις ευχαριστηθήκαμε! Θαρρώ το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από Κασσανδρα19, 19-1-15  
    #
    Σχόλιο από mahikal, 3-2-15  
    Υπέροχες βγήκαν οι μπριζόλες!! Και επιτέλους ζουμερές!! Σ ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!! Έψαχνα καιρό μια συνταγή για νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα!!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 23-3-15  
    Νόστιμες και μαλακές, χωρίς κόλιανδρο με λίγη πάπρικα, χωρίς νεράκι απευθείας στο grill.
    Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Ditta, 19-7-15  
    Πολύ καλή συνταγή. Οι μπριζόλες έγιναν πολύ μαλακές. Τις μαριναρισα πριν για 2 ώρες και προσθεσα σκόρδο και αντί για κολιαντρο έβαλα κύμινο και μια κουταλιά μουστάρδα.
    #
    Σχόλιο από Χρυσούλα_Κοντοπ, 2-8-15  
    τρυφερες και πολυ νοστιμες. ευχαριστουμε !!!
    #
    Σχόλιο από Ελενίτσα21, 22-8-15  
    οι μπριζολιτσες βγηκαν υπέροχες~!
    #
    Σχόλιο από ZetaL, 22-9-15  
    Τέλειες, ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Ακόμα κι ο πατέρας μου που δεν τρώει τις μπριζόλες γιατί "στεγνώνουν" όπως λέει, άδειασε το πιάτο...!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 11-2-16  
    Καταπληκτικές!!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 23-2-16  
    λουκούμι πραγματικά,πρόσθεσα μόνο λίγο σκορδάκι και ήταν τέλειο

    Ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 1-10-13  
    Βαθμολογώ άμεσα γιατί έτσι ακριβώς τις κάνω κι εγώ.
    Απλές και νόστιμες!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 16-1-14  
    Πολύ καλές !!! το κόλιανδρο του πάει πολύ!!! (rihardos,περιμένουμε τις συνταγές με τις πίτες που έταξες,και ιδιαίτερα με το τυρι)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-1-14  
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 27-4-14  
    Το μαρινάρισα προϋποθέτει χρόνο σε φυσική θερμοκρασία, 2 – 3 ώρες.
    Έτσι το κρέας απορροφά. Στον φούρνο δεν απορροφά, εκβάλει 80%.
    Έβαλα και χυμό πορτοκαλιού, ταιριάζει στο χοιρινό.
    Αγάπη μου το κρεμμύδι!. Έβαλα ένα ξερό ψιλοκομμένο.
    Λίγη μουστάρδα.
    Και ένα κ.γ. πάστα σκόρδο που φτιάχνω εγώ. Σας συνιστώ να φτιάχνετε και εσείς, δεν ενοχλεί της ‘παράξενες’ μου!. υπάρχουν γραμμένοι τρόποι.
    Έβαλα και ελάχιστο ξίδι δυνατό που φτιάχνω εγώ. Όλα στην μαρινάδα μαζί με το κρέας, σε ένα μπολ για 2 ώρες τουλάχιστον.
    Λάδωσα ένα πυρέξ, και της έστρωσα χωρίς την μαρινάδα, που έβαλα από πάνω.
    Χωρίς να ξεβγάλω της μπριζόλες από την μαρινάδα, ένα δάχτυλο ξαπλωμένο νεράκι γύρο γύρο. Έτσι δεν καίγετε η σάλτσα που πέφτει στο πυρέξ.
    Δεν μου αρέσουν οι μπριζόλες φλοίδες!. Τουλάχιστον 2cm. Έτσι η μια ώρα δεν φτάνει, 1 ½ και δοκιμάζουμε με το πιρούνι.
    Στα ¾ της ώρας της γύρισα. Τώρα από πάνω δεν έχουν τα προϊόντα της μαρινάδας. Κατά συνέπεια θέλουν κάθε 15 λεπτά να τους ρίχνουμε από το πυρέξ λίγη σάλτσα με ένα κουτάλι.
    Όλα τα υπόλοιπα όπως τα έγραψε……..
    Προχθές με γαλλικές πατάτες μικρές!.
    Χτες με χυλοπίτες πολύχρωμες!.
    Σήμερα με ρύζι……… να γεμίζει οικονομικά και η κοιλιά!!!!!!......
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από somi085, 29-5-14  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 17-6-14  
    εγώ τις συνόδεψα με πατάτες παπρικαζ! απλές και νόστιμες οι μπριζολες! κόλλιανδρο δεν βάζω
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-9-14  
    Κόλιανδρο δυστυχώς δεν είχα.
    Έβαλα κι εγώ λίγη μουστάρδα και πάπρικα καπνιστή για έξτρα άρωμα.
    Γίνανε πολύ τρυφερές....
    #
    Σχόλιο από eliza04, 19-9-14  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 28-10-14  
    Εκανα συνδυασμο της συνταγης με την προταση του antonis team και τ'αφησα να μαριναριστουν ολη νυχτα.Λουκουμι οντως!!!
    #
    Σχόλιο από melidimi, 7-1-15  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 16-1-15  
    Τις ευχαριστηθήκαμε! Θαρρώ το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από Κασσανδρα19, 19-1-15  
    #
    Σχόλιο από mahikal, 3-2-15  
    Υπέροχες βγήκαν οι μπριζόλες!! Και επιτέλους ζουμερές!! Σ ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!! Έψαχνα καιρό μια συνταγή για νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα!!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 23-3-15  
    Νόστιμες και μαλακές, χωρίς κόλιανδρο με λίγη πάπρικα, χωρίς νεράκι απευθείας στο grill.
    Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Ditta, 19-7-15  
    Πολύ καλή συνταγή. Οι μπριζόλες έγιναν πολύ μαλακές. Τις μαριναρισα πριν για 2 ώρες και προσθεσα σκόρδο και αντί για κολιαντρο έβαλα κύμινο και μια κουταλιά μουστάρδα.
    #
    Σχόλιο από Χρυσούλα_Κοντοπ, 2-8-15  
    τρυφερες και πολυ νοστιμες. ευχαριστουμε !!!
    #
    Σχόλιο από Ελενίτσα21, 22-8-15  
    οι μπριζολιτσες βγηκαν υπέροχες~!
    #
    Σχόλιο από ZetaL, 22-9-15  
    Τέλειες, ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή! Ακόμα κι ο πατέρας μου που δεν τρώει τις μπριζόλες γιατί "στεγνώνουν" όπως λέει, άδειασε το πιάτο...!
    #
    Σχόλιο από marymyt, 11-2-16  
    Καταπληκτικές!!!!
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 23-2-16  
    λουκούμι πραγματικά,πρόσθεσα μόνο λίγο σκορδάκι και ήταν τέλειο

    Ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της dapeitou
    Συνταγες
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της georgiavou
    Αγαπημένα (δοκιμασμένα) φαγητά
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Κυρίως πιάτα-Φαγητά διάφορα.
    Ένα βιβλίο 283 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΦΟΥΡΝΟΥ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της dhmhtrakis