Εύκολες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα

Cindy
Cindy @cook_8461372
,Κύπρος

Πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες από βαζάκι γεμιστές με μίγμα φέτας. Κατάλληλο για ορεκτικό και για συνοδευτικό σε μπουφέ ή γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο γέμισμα! Μην τις παραγεμίσετε γιατί μετά όταν τις κόβετε θα χύνεται η γέμιση έξω. Γεμίστε περίπου μέχρι την μισή πιπεριά, βάλτε την οριζόντια σε πιάτο και πατάτε λίγο με τα δάκτυλα σας για να απλώσει η γέμιση παντού και ομοιόμορφα. Αν θέλουμε μπορούμε να τις γεμίσουμε από την προηγούμενη και να τις βάλουμε στο ψυγείο. Γίνονται ακόμα πιο ωραίες γιατί τραβούν όλες τις μυρωδιές. Σερβιρισμένες απευθείας από το ψυγείο είναι και πιο νόστιμες.Επίσης την επομένη τεμαχίζονται πιο εύκολα. Οι έτοιμες πιπεριές είναι αρκετά μεγάλες και υπεραρκετή για ένα άτομο. Εγώ προσωπικά αν θα τις σερβίρω σε μπουφέ σαν ορεκτικό τις τεμαχίζω σε 3 κομμάτια και αν θα είναι συνοδευτικό στο τραπέζι σε 2 κομμάτια. Αναλόγως.Είναι πολύ εύκολη συνταγή και τέλεια λύση για μπουφέ. Η ποσότητα των υλικών της γέμισης μπορεί να αλλάξει αναλόγως γούστου(πχ περισσότερος πελτές ή περισσότερο κρεμμύδι και λιγότερη ρίγανη).Αν βγει στεγνό το μίγμα πιθανών να είναι λόγο της συγκεκριμένης φέτας.Επόμενη φορά δοκιμάστε άλλη φέτα (πιο ζουμερή) ή προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-10 άτομα
  1. βαζάκι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες σε
  2. 250 γρ. φέτα
  3. 1 φλυντζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. ρίγανη
  6. 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε από υπεραγορά ένα βαζάκι με Πιπεριές (συνήθως 5-7 τεμάχια το κάθε βαζάκι). Το ανοίγουμε και βάζουμε τις πιπεριές σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσουμε το μίγμα.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το αφήνουμε τόσο όσο να μαλακώσει-όχι να πάρει χρώμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολλάκι από την φωτιά και ρίχνουμε με σειρά τον πελτέ, την φέττα (την οποία έχουμε θρυμματίσει προηγούμενως ή λιώσει με πηρούνι) και την ρίγανη.

  3. 3

    Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ώστε να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.

  4. 4

    Παίρνουμε τις πιπεριές και με την βοήθεια ενός κουταλιού τις γεμίζουμε.

  5. 5

    Τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν και έτοιμες για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

Cindy
Cindy @cook_8461372
στις
,Κύπρος
Μου αρέσει να ανακατεύομαι στην κουζίνα (περισσότερο από το σιδέρωμα και το σφουγγάρισμα) ) Με την ζαχαροπλαστική νομίζω τα πηγαίνω καλύτερα παρά με την μαγειρική. Καθότι...'εργαζόμενη μητέρα', δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεση μου για πειραματισμούς στην κουζίνα, αν και θα το ήθελα. Βλέπω και όλα αυτά που φτιάχνετε στο site και λυπούμαι που δεν μπορώ να τα φτιάξω ΌΛΑ!!Και όπως είπε μια άλλη φίλη, άλλοι έχουν κολλήσει με το facebook, εγώ κόλλησα εδώ!
Δες περισσότερα