xalkida
xalkida @cook_8456626
,Ελλάδα

Θα σας παρουσιάσω μία πανεύκολη βάση ζύμης για πίτσα, που χρησιμοποιεί δύο υλικά όλα κι όλα. Την είδα σε ένα Αυστραλιανό site. Την έφτιαξα και ξετρελαθήκαμε όλοι στο σπίτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην βάλετε πολύ αλεύρι κατά το ζύμωμα γιατ σκληραίνει.Εγώ την έψησα στους 250 βαθμούς πάνω κάτω φούρνο. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί είναι ψιλή στο πάχος.Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ.γ. ρίγανη στη σάλτσα για περισσότερη νοστιμιά.Δεν ξέρω αν γίνεται και με άλλο γιαούρτι εκτός του πλήρες που χρησιμοποίησα κι εγώ.Η σελίδα που πήρα την συνταγή είναι εδώ (έχει και βίντεο).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
μία πίτσα
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες 10% (200 gr κι αυτό)
  2. υλικά που θα γεμίσετε την πίτσα (τυρί τριμμένο, ζαμπόν, μανιτάρια, ότι σας αρέσει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και μετά το αλεύρι

  2. 2

    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά

  3. 3

    Σε ένα επίπεδο μέρος, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί το μίγμα μας

  4. 4

    Ζυμώνουμε για περίπου 5-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλεύρι, ώσπου να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια

  5. 5

    Πέρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε στο κέντρο την ζύμη, ανοίγοντάς την ώστε να καλύψει όλο το ταψί

  6. 6

    Βάζουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε όσα υλικά θέλουμε

  7. 7

    Ψήνουμε το πολύ για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία

  8. 8

    Όταν ψηθεί η βάση και ροδοκοκκινήσει το τυρί είναι έτοιμη

Αντιδράσεις

Από

xalkida
xalkida @cook_8456626
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε