Εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα
Μία πολύ εύκολη και γρήγορη ζύμη για πίτσα, που δεν θέλει άνοιγμα με βέργα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.Η ζύμη αυτή δεν βγαίνει ούτε πολλή λεπτή, ούτε χοντρή και αρέσει σε όλους. Ταιριάζει με όλα - όποιο τυρί, αλλαντικό, λαχανικό σας αρέσει.Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με τη ζύμη της λαδένιας Κιμώλου - χωρίς όμως το πολύ λάδι. Αυτή τη ζύμη χρησιμοποιώ και για τη λαδένια, απλώς πασπαλίζω και με λίγο λάδι. Είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με το ταψί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε - αφού η ποσότητα αλευριού και νερού είναι ίδια.Η συνταγή είναι του Ανδρέα Λαγού (την είχε παρουσιάσει στην εκπομπή της Ε. Ψυχούλη. Ωστόσο, την έκανα από μνήμης και δεν ξέρω αν είναι πανομοιότυπη. Πάντως πετυχαίνει).
Υλικά
-
350 γραμμάρια αλεύρι για κάθε χρήση
-
350 γραμμάρια χλιαρό νερό
-
1 κ.γ μαγιά ξερή
-
1 κ.γ. αλάτι
-
λίγο αλεύρι ακόμα για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας. Δεν χρειάζεται ζύμωμα, καθώς ουσιαστικά αυτό που προκύπτει δεν είναι ζυμάρι, αλλά κάτι σαν πηχτός χυλός.
-
3
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
-
4
Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για μισή ώρα.
-
5
Μόλις φουσκώσει, το αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
-
6
Απλώνουμε σιγά σιγά με αλευρωμένα χέρια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ.
-
7
Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, δυνατό (230ο C) φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα και με το φούρνο βέβαια).
Σχόλια (7)