Εύκολη και νόστιμη τούρτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δικής μου εμπνεύσεως!
Υλικά
-
1 1/2 κουπα αλεύρι που φουσκώνει
-
1/2 κούπα κακάο
-
2 κ.γ. baking powder
-
3 κούπες ζάχαρη
-
5 αβγά
-
2 βανίλιες
-
Σιρόπι
-
4 φλ. νερό
-
2 φλ. ζάχαρη
-
Γέμιση
-
1 φακελος κρέμα φράουλα στιγμής
-
1 φάκελος κρέμα σοκολάτα στιγμής
-
1/2 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
-
1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές άχνη για τη σαντιγύ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ κοσκινίστε τις σκόνες των υλικών για το παντεσπάνι
-
2
Χτυπήστε αβγά με ζάχαρη για 15 λεπτά
-
3
Ρίξτε τις σκόνες στα αβγά ανακατεύοντας πολύ απαλά
-
4
Ανακατέψτε και τη βανίλια
-
5
Σε ταψί 30 εκατοστών περίπου στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα
-
6
Ψήστε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών 15 με 20 λεπτά στο δεύτερο ράφι
-
7
Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται
-
8
Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και χωρίστε το κέικ στα 3
-
9
Σιροπιάστε κάθε κομμάτι και ραντίστε με κονιάκ
-
10
Παρασκευάστε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες
-
11
Ανακατέψτε με την κρέμα φράουλα τις φράουλες και με τη σοκολάτα το ξύσμα
-
12
Σε πιατέλα στρώστε το ένα φύλλο παντεσπάνι, απλώστε την κρέμα φράουλα
-
13
Υστερα το άλλο φύλλο κι απλώστε την κρέμα σοκολάτα
-
14
Βάλτε και το τρίτο φύλλο
-
15
Χτυπήστε τη σαντιγύ και γεμίστε την επιφάνεια με ροζέτες, μισές φράουλες και "φυλλαράκια" σοκολάτας
Σχόλια (12)