Εύκολη λεμονότουρτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
300 γρ. μπισκοτα σοκολατας ή πορτοκαλι ή κανελας ή βανιλιας
-
2 κ.σ. βουτυρο
-
1 φακελακι κρεμα αραβοσιτου βανιλια
-
3,5 φλιτζ. γαλα
-
4 κ.σ. ζαχαρη
-
ζελε λεμονι ή μαρμελαδα λεμονι
-
1/2 φλιτζ. σταγονες κουβερτουρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κραταμε λιγο απο το γαλα σενα μπολ και διαλυουμε μεσα σ' αυτο το ανθος αραβοσιτου.
-
2
Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε σε κατσαρολα στη φωτια για να παρει βραση. Μεσα στην κατσαρολα βαζουμε και τη ζαχαρη. Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε την κρεμα αραβοσιτου για να πηξει.
-
3
Εχουμε αλεσει τα μπισκοτα στο μουλτι.
-
4
Προσθετουμε βουτυρο λυωμενο στα μπισκοτα.
-
5
Στρωνουμε τα μπισκοτα σε ταψακι ή ατομικά ποτήρια
-
6
Και απο πανω στρωνουμε την κρεμα. Τ' αφηνουμε 5'-6' να κρυωσει η κρεμα. Οταν κρυωσει η κρεμα βαζουμε το ταψι με μια μεμβρανη απο πανω στο ψυγειο μεχρι να στερεωθει η κρεμα.
-
7
Φτιαχνουμε το ζελε λεμονι
-
8
Και το περιχυνουμε πανω απο την κρεμα και το βαζουμε παλι στο ψυγειο για να στερεωθει το ζελε. Αν εχετε μαρμελαδα λεμονι την απλωνετε πανω απο την κρεμα. Αν θελετε απο πανω περιχυνετε σταγονες κουβερτουρας ή οτι αλλο θελετε και προτιματε με τη γευση του λεμονιου.
Σχόλια (4)