Εύκολη μακαρονάδα με μπεσαμέλ
Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, μπεσαμέλ και λουκάνικα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η προσθήκη της μπεσαμέλ κάνει την μακαρονάδα πολύ κρεμώδη και συγκρατεί την σάλτσα πάνω στα μακαρόνια. Δοκιμάστε το. Καλή επιτυχία
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια ν6
-
1 κύβος λαχανικών
-
1/2 φλυτζάνι λάδι
-
1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης
-
1 πακέτο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
250 γρ ανθότυρο
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελάχιστη καυτερή πάπρικα
-
Για την μπεσαμέλ
-
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
-
αλάτι, πιπέρι
-
προαιρετικά 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τον κύβο, τα σουρώνετε, τα βουτυρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη
-
2
Σε κατσαρόλα μικρή, σοτάρετε τα λουκάνικα στο λάδι, αφού τα έχετε ψιλοκόψει, για 2 λεπτά.
-
3
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την ελάχιστη πάπρικα.
-
4
Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο.
-
5
Βράζουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά.
-
6
Αποσύρουμε σπό την φωτιά και αδειάζουμε την σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύοντας να πάει παντού.
-
7
Ετοιμάζουμε τηυν μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλέυρι.
-
8
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.
-
9
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
-
10
Αδειάζουμε την μπεσαμέλ στο μείγμα μακαρονιών - σάλτσας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
11
Σερβίρουμε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)