Εύκολη μανιταρόπιτα
Για τους λατρεις των μανιταριών!! Μια πολυ εύκολη και γρηγορη συνταγή για τις απογευματινές και όχι μόνο λιγούρες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά είναι καλύτερο αν μπορείτε να ανοίξετε φύλλο.Τα μανιτάρια δεν πειράζει αν είναι κονσέρβα.Τις ποσότητες μπορείτε να τις ορίσετε ανάλογα το γούστο σας. Απολαύστε!!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
4-5 φέτες τυρί γκούντα
-
1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
-
λίγη κρέμα γάλακτος
-
λίγο πιπέρι
-
λίγη σκόνη σκόρδου
-
λίγο λευκό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια λαδόκολλα ή στο ταψί του φούρνου. Το τρυπάμε που και που με ένα πιρούνι, στάζουμε λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει λίγο χρώμα.
-
2
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια και στο τέλος σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
-
3
Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος, ίσα ίσα να γίνουν κρεμώδη τα μανιτάρια και να μη μας στάζει απο το φύλλο.
-
4
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, λίγη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-
5
Απλώνουμε τις φέτες τυρί πάνω στο ψημένο φύλλο και απο πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιταρια.
-
6
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Σχόλια (5)