Εύκολη μηλόπιτα με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
neraidomama
neraidomama @cook_8460414
,Ελλάδα

Νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα χωρίς άνοιγμα φύλλου και με πιο υγιεινά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασισμένη σε συνταγή της Σοφίας Σκούρα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 3 1/2 κούπες τσαγιού αλεύρι (2 κούπες για όλες τις χρήσεις και 1 1/2 ολικής)
  3. 3/4 της κούπας λάδι (μισό ελαιόλαδο. μισό σπορέλαιο)
  4. 3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
  5. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  6. 2 δόσεις βανίλια
  7. Για τη γέμιση
  8. 1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα
  9. 3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
  10. 1 1/2 κουτ. σούπας κανέλα
  11. 6-7 μήλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν.

  2. 2

    Ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο.

  3. 3

    Ζυμώνουμε και όταν η ζύμη μας πάρει τη μορφή τραχανά (ψιχουλιαστή) είναι έτοιμη.

  4. 4

    Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (καρύδια, ζάχαρη, κανέλα).

  5. 5

    Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε (πατάμε λίγο για να στρωθεί) τη μισή ζύμη.

  6. 6

    Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη (πατάμε πάλι).

  7. 7

    Αλείφουμε με λίγο αυγό (για το χρώμα) και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180.

  8. 8

    Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με λίγη άχνη όπως είναι ζεστή για να κολλήσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (11)

Από

neraidomama
neraidomama @cook_8460414
στις
,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε