Εύκολη πίτσα

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
12 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αυτήν την πίτσα την είδα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι υπέροχη και πολύ εύκολη.

Εύκολη πίτσα
photo: Σουλτάνα

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλ.τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ ξύδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για την γέμιση

  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ ρίγανη και αλάτι
  • 2 φλ τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 1 φλ τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεϊνιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι.
  2. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
  3. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
  5. Με κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη.
  6. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά, απλώνουμε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για ζαμπόν, κοτόπουλο. Πάντως όπως και να είναι, είναι πεντανόστιμη.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ka8y, 28-2-12  
    Είναι η ζύμη για πίτσα που έχει πάνω η φαρίνα (αν εξερέσεις το ξύδι). Είναι πολύ νόστιμη όντως!
    #
    Σχόλιο από divinas, 28-2-12  
    Γειά σου ka8y δεν το είχα δει ότι υπάρχει πάνω στην φαρίνα το είδα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι πολύ αφράτη
    #
    Σχόλιο από stelia, 7-3-12  
    Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ τραγανή! Εμάς μας αρέσουν οι πολύ λεπτές πίτσες και να είναι τραγανές!!!! Να πω μόνο ότι μου πήρε το 2πλάσιο αλεύρι απ΄ότι γράφει η συνταγή! Δηλαδή 500γρ. αλεύρι! Και έκανα 2 μεγάλες πίτσες!!! Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από divinas, 12-3-12  
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου stelia να είσαι καλά
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 27-5-12  
    Νοστιμη και τραγανη εγω εβαλα και το ξυδι μεσα μου βγηκε ενα ταψι φουρνου
    #
    Σχόλιο από depi84, 27-9-12  
    εμένα μωρέ δεν μου βγήκε τραγανή. Δεν βαθμολογώ ακόμη. Μήπως έκανα κάτι με το ψήσιμο; ποιος ξέρει;
    #
    Σχόλιο από depi84, 27-9-12  
    α! επίσης κ μένα μου χρειάστηκε περίπου το διπλάσιο αλέυρι. Μόνο 250; ήταν σαν χυλός!!
    #
    Σχόλιο από divinas, 28-9-12  
    Σουλτάνα μου σε ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου χάρικα που σου άρεσε. Γεια σου depi84 μήπως σου έπεσαν παραπάνω τα υγρά υλικά? για δοκίμασε να τα κάνεις κατα γράμμα όπως και να έχει πάντος σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου.
    #
    Σχόλιο από Loukoumaki26, 13-11-12  
    #
    Σχόλιο από irenediag, 22-1-13  
    πολυ καλη.την φτιαχνω συνεχεια!!!!
    #
    Σχόλιο από GINADARA, 21-5-13  
    ENA ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ:ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΑ!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ Η ΖΥΜΗ!!!!!ΛΕΠΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΖΙ!!!
    #
    Σχόλιο από divinas, 24-5-13  
    GINADARA Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα πιρουνάκια σου χάρικα πολυ που σας άρεσε η συνταγή μου.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    Καταπληκτική ζύμη για πίτσα, πανεύκολη, αφράτη και νοστιμότατη. Συγχαρητήρια, αποφασίζεις να κάνεις πίτσα και σε 5 λεπτά είναι έτοιμη!
    #
    Σχόλιο από anoixepetra, 1-6-14  
    Νομιζω οτι ειναι η πιο νοστιμη πιτσα που εχουμε φαει κ την καναμε σε 5 λεπτα! Νομιζω οτι οντως θα πρεπει να αλλαξετε την αναλογια γιατι χρειαζονται περιπου 400 γρ αλευρ. Επισης αν βαλετε αρκετο λαδακι στο ταψι γινεται πολυ τραγανιστη... Ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από alada75, 27-1-15  
    Μόλις τη δοκιμάσαμε και θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι ήθελε περισσότερο αλεύρι γιατί κολλούσε πολύ. Κατά συνέπεια ήθελε και περισσότερη ώρα στο φούρνο. Αφράτη ζύμη και εύκολη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από lineal, 22-12-15  
    Πανευκολη κ γρηγορη!
    Εγώ εκανα τη ζύμη κ πρόσθεσα ο,τι ήθελα απο πανω!
    Την εκανα κ για τη γιορτή του σχολείου αύριο!
    #
    Σχόλιο από mikro mou pony, 17-4-16  
    Είναι πανεύκολη και νοστιμότατη! Την κάνω εδω και 2 χρονια που την εχω βρει! Σήμερα δεν ειχα γάλα και το αντικατέστησα με μια γεματη κουταλια σουπας στραγγιστο γιαουρτι αραιωμένο σε ενα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Πρωτη φορά έδεσε τοσο καλά η ζυμη και δεν μου κολλούσε στο απλωμα στο ταψί! Επίσης έγινε πιο αφράτη και μυρωδάτη!
    #
    Σχόλιο από ChristinaA., 3-6-16  
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 20-7-16  
    Πολύ εύκολη και νόστιμη ζύμη. Χρησιμοποίησα αλεύρι Γ.Ο.Χ. και 1 φακελάκι baking powder για ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί, και λάδι αντί βουτύρου. Δεν βγήκε πολύ λεπτή γιατί δεν είχα πλάστη και την άνοιξα με το χέρι. Έβαλα στο ταψί αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να το λαδώσω, και η πίτσα μου έγινε αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα. Ευτυχώς προνόησα και έκανα διπλή δόση, γιατί εξαφανίστηκε στο λεπτό. Πολύ ωραία συνταγή!

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ka8y, 28-2-12  
    Είναι η ζύμη για πίτσα που έχει πάνω η φαρίνα (αν εξερέσεις το ξύδι). Είναι πολύ νόστιμη όντως!
    #
    Σχόλιο από divinas, 28-2-12  
    Γειά σου ka8y δεν το είχα δει ότι υπάρχει πάνω στην φαρίνα το είδα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι πολύ αφράτη
    #
    Σχόλιο από stelia, 7-3-12  
    Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ τραγανή! Εμάς μας αρέσουν οι πολύ λεπτές πίτσες και να είναι τραγανές!!!! Να πω μόνο ότι μου πήρε το 2πλάσιο αλεύρι απ΄ότι γράφει η συνταγή! Δηλαδή 500γρ. αλεύρι! Και έκανα 2 μεγάλες πίτσες!!! Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από divinas, 12-3-12  
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου stelia να είσαι καλά
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 27-5-12  
    Νοστιμη και τραγανη εγω εβαλα και το ξυδι μεσα μου βγηκε ενα ταψι φουρνου
    #
    Σχόλιο από depi84, 27-9-12  
    εμένα μωρέ δεν μου βγήκε τραγανή. Δεν βαθμολογώ ακόμη. Μήπως έκανα κάτι με το ψήσιμο; ποιος ξέρει;
    #
    Σχόλιο από depi84, 27-9-12  
    α! επίσης κ μένα μου χρειάστηκε περίπου το διπλάσιο αλέυρι. Μόνο 250; ήταν σαν χυλός!!
    #
    Σχόλιο από divinas, 28-9-12  
    Σουλτάνα μου σε ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου χάρικα που σου άρεσε. Γεια σου depi84 μήπως σου έπεσαν παραπάνω τα υγρά υλικά? για δοκίμασε να τα κάνεις κατα γράμμα όπως και να έχει πάντος σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου.
    #
    Σχόλιο από Loukoumaki26, 13-11-12  
    #
    Σχόλιο από irenediag, 22-1-13  
    πολυ καλη.την φτιαχνω συνεχεια!!!!
    #
    Σχόλιο από GINADARA, 21-5-13  
    ENA ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ:ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΠΙΑ!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ Η ΖΥΜΗ!!!!!ΛΕΠΤΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΗ ΜΑΖΙ!!!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 19-8-13  
    Καταπληκτική ζύμη για πίτσα, πανεύκολη, αφράτη και νοστιμότατη. Συγχαρητήρια, αποφασίζεις να κάνεις πίτσα και σε 5 λεπτά είναι έτοιμη!
    #
    Σχόλιο από anoixepetra, 1-6-14  
    Νομιζω οτι ειναι η πιο νοστιμη πιτσα που εχουμε φαει κ την καναμε σε 5 λεπτα! Νομιζω οτι οντως θα πρεπει να αλλαξετε την αναλογια γιατι χρειαζονται περιπου 400 γρ αλευρ. Επισης αν βαλετε αρκετο λαδακι στο ταψι γινεται πολυ τραγανιστη... Ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από alada75, 27-1-15  
    Μόλις τη δοκιμάσαμε και θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι ήθελε περισσότερο αλεύρι γιατί κολλούσε πολύ. Κατά συνέπεια ήθελε και περισσότερη ώρα στο φούρνο. Αφράτη ζύμη και εύκολη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από lineal, 22-12-15  
    Πανευκολη κ γρηγορη!
    Εγώ εκανα τη ζύμη κ πρόσθεσα ο,τι ήθελα απο πανω!
    Την εκανα κ για τη γιορτή του σχολείου αύριο!
    #
    Σχόλιο από mikro mou pony, 17-4-16  
    Είναι πανεύκολη και νοστιμότατη! Την κάνω εδω και 2 χρονια που την εχω βρει! Σήμερα δεν ειχα γάλα και το αντικατέστησα με μια γεματη κουταλια σουπας στραγγιστο γιαουρτι αραιωμένο σε ενα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Πρωτη φορά έδεσε τοσο καλά η ζυμη και δεν μου κολλούσε στο απλωμα στο ταψί! Επίσης έγινε πιο αφράτη και μυρωδάτη!
    #
    Σχόλιο από ChristinaA., 3-6-16  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από divinas, 24-5-13  
    GINADARA Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα πιρουνάκια σου χάρικα πολυ που σας άρεσε η συνταγή μου.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 20-7-16  
    Πολύ εύκολη και νόστιμη ζύμη. Χρησιμοποίησα αλεύρι Γ.Ο.Χ. και 1 φακελάκι baking powder για ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψί, και λάδι αντί βουτύρου. Δεν βγήκε πολύ λεπτή γιατί δεν είχα πλάστη και την άνοιξα με το χέρι. Έβαλα στο ταψί αντικολλητικό χαρτί, χωρίς να το λαδώσω, και η πίτσα μου έγινε αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα. Ευτυχώς προνόησα και έκανα διπλή δόση, γιατί εξαφανίστηκε στο λεπτό. Πολύ ωραία συνταγή!

    Σχετικά άρθρα

    Πιπεριά καυτερή σαν το καλοκαίρι μας..
    Η φρέσκια ωμή γλυκιά πιπεριά, ανεξαρτήτως χρώμα...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της GINADARA
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
    πίτσα
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της hkonstan
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ-ΨΩΜΙΑ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της WhoAmI