Εύκολη ψαρόσουπα των νηστειών
Δε χρειάζεται να καθαρίσετε το ψάρι από τα κόκαλα! Σε 10 λεπτά έχετε μια πολύ εύγευστη σούπα που θα σας ενθουσιάσει. Με τα λιγότερα υλικά, σε ελάχιστο χρόνο! Όταν εργάζεσαι αναζητάς πάντα γρήγορες και εύκολες λύσεις. Μια απ' αυτές είναι κι η ψαρόσουπα που σας συνιστώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι δικής μου επινόησης. Όταν θες κάτι στα γρήγορα, αλλά και νόστιμο.. κατεβάζεις ιδέες. Για να γίνει ακόμα πιο εύκολη βάζω όλα τα λαχανικά στο πλέντερ με λίγο νερό για 3 δευτερόλεπτα και μετά όλα τα υλικά στη χύτρα ταχύτητας με κοχλαστό νερό. Μόλις σφυρίξει η βαλβίδα της τη σβήνω. Σε 3 λεπτά την ανοίγω προσθέτω το λαδολέμονο και είναι έτοιμη! Δοκιμάστε την και δε θα το μετανιώσετε!
Υλικά
-
2 μερίδες στενόμακρες σολομό (250 γραμμάρια συνολικά)
-
2 μέτρια κολοκυθάκια
-
2 μέτρια καρότα
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή 1 μικρό ξηρό
-
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
-
αλάτι, μισή κουταλιά περίπου
-
χυμό ενός λεμονιού
-
1 κύβο ζωμού λαχανικών
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 ξυλαράκι κανέλας
-
Αν έχετε πράσινα βότανα στο σπίτι2 πρέζες από το καθένα. Εγώ χρησιμοποιώ μαϊντανό, θυμάρι, τάραγκον (=εστραγκόν) και άνηθο.
-
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ξεπαγώσετε το σολομό ρίξτε τον σε μια μέτρια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό. Ρίξτε επίσης δάφνη και κανέλα.
-
2
Προσθέστε το ρύζι και μετά από 7-10 λεπτά προσθέστε τα λαχανικά, (τριμμένα στον τρίφτη ή στο πλέντερ με λίγο νεράκι) το ζωμό λαχανικών και τα βότανα.
-
3
Αφήστε να βράσουν για λίγα 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα.
-
4
Τέλος προσθέστε το αλάτι και το λεμόνι. Όταν την κατεβάσετε από τη φωτιά ρίξτε το λαδάκι. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με προσθήκη αλατιού ή λεμονιού αν χρειάζεται.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια