Εύκολη σπιτική κρέμα γάλακτος
Κανονική (για σαντιγί) ή ελαφριά (καφές, συνταγές, κτλ.)
Λίγα μυστικά ακόμα
YΠΟΜΝΗΜΑκ/γ = κρέμα γάλακτοςκ.σ. = κουταλιά της σούπαςφλ = φλιτζάνιΟΡΟΛΟΓΙΑΟι παραπάνω αναλογίες κ/γ είναι ειδικά και κατ'εξαίρεση για χρήση σε σαντιγί (whipped cream) ή σε συνταγές που απαιτούν κ/γ με 40% λιπαρά. Για τους απόδημους φίλους μας και τους ημεδαπούς που διαβάζουν ξενόγλωσσες συνταγές, η κρέμα αυτή λέγεται «κανονική κρέμα γάλακτος» (Ελλάδα), heavy cream ή whipping cream (HΠΑ), και double cream (ΜΒ). για όλες τις άλλες χρήσεις προτιμήστε «ελαφριά κρέμα γάλακτος» (ίδιες οδηγίες αλλά μόνο με 3 ΚΣ βούτυρο + γάλα για 1 φλ κρέμα). η τελευταία είναι γνωστή και ως light cream (ΗΠΑ),table cream (Καναδάς), και coffee ή single cream (ΜΒ).
Υλικά
-
5 ουγκιές + 2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
-
4 ουγκιές γάλα πλήρες ή με τουλάχιστον 2% λιπαρά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά με τους πρώτους ατμούς ή φυσαλλιδάκια στην περιφέρεια προτού βράσει.
-
2
Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε καλά επί 2-3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά.
-
3
Η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (56)