Εύκολη τάρτα με κρέμα φράουλας
Μια εύκολη συνταγή τάρτας με κρέμα πατισερί και κομματάκια φράουλας... Η γεύση της είναι σαν ένα πιο γλυκό cheesecake..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τάρτα φυσικά μπόρει να γίνει αντί με βάση για cheesecake με την κλασσική ζύμη τάρτας.
Υλικά
-
250 γρ. μπισκότα digestive
-
50 γρ. βούτυρο
-
1 συσκευασία κρέμας patisserie σε σκόνη (κυκλοφορούν στο εμπόριο)+ γάλα (λίγο λιγότερο από όσο λέει το πακέτο για να είναι πιο σφιχτή)
-
150 γρ. τυρί κρέμα
-
1 κονσέρβα με γέμιση φράουλας για τάρτες (στα μεγάλα super market) ή αντίστοιχη ποσότητα μαρμελάδας φράουλας
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε αρχικά τη βάση της τάρτας όπως τη βάση για cheesecake. Λιώνουμε το βούτυρο, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε με αυτό το μίγμα ένα σκεύος διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών. Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε για 10 λεπτά τη βάση στο φούρνο για να γίνει πιο στέρεη.
-
2
Φτιάχνουμε την κρέμα patisserie χτυπώντας τη σκόνη με το γάλα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ να δέσει καλά η κρέμα για 8-10 λέπτα.
-
3
Προσθέτουμε στην κρέμα την μισή ποσότητα της γέμισης με φράουλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά για να μην διαλυθούν τα κομμάτια φράουλας. Η κρέμα θα πάρει ένα ροζ χρώμα.
-
4
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μας.
-
5
Απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στην κρέμα την υπόλοιπη γέμιση φράουλας.
-
6
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια