Εύκολη τούρτα της Κατερίνας με 2 σοκολάτες

kate4941
kate4941 @cook_8484156
athens,greece

Μια γρήγορη τούρτα με 2 σοκολάτες που έφτιαξα ένα απόγευμα με τις φίλες μου για να γλυκαθούμε! Απλή και εύκολη για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό καφέ ή να κεράσουμε μετά το τραπέζι στην οικογένεια! Φτιάξτε την κι εσείς και θα έρθετε στα λόγια μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην χρησιμοποιήσετε πολύ μεγάλο σκεύος γιατί η στρώση με τις σοκολάτες θα βγεί πολύ λεπτή! Τη συνταγή τη βρήκα εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 άτομα
  1. Για τη βάση 
  2. 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  3. 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  4. 1 κ.σ. κακάο
  5. λίγη κανέλα
  6. λίγο τζίντζερ σε σκόνη
  7. Για το μείγμα λευκής σοκολάτας
  8. 150 ml γάλα
  9. 400 γρ. κουβερτούρα λευκή
  10. 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  11. Για το μείγμα μαύρης σοκολάτας
  12. 150 ml γάλα
  13. 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  14. προαιρετικά λίγο κάρδαμο στη μύτη του κουταλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τη λευκή σοκολάτα όταν αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα. Προσοχή η φωτιά σας πρέπει να είναι χαμηλή για μην σας πιάσει η σοκολάτα.

  2. 2

    Ξεκινάτε λοιπόν να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  3. 3

    Λίγο πριν λιώσει εντελώς κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ολοκληρώνετε ανακατεύοντας μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.

  4. 4

    Αφήνετε να κρυώσει λίγο, ρίχνετε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.

  5. 5

    Κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία για το μείγμα της μαύρης σοκολάτας, μόνο που προσθέτετε στο γάλα και το κάρδαμο αν χρησιμοποιήσετε.

  6. 6

    Αφήνετε τα δύο μείγματα να περιμένουν.

  7. 7

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 οC.

  8. 8

    Σπάτε τα μπισκότα στο μούλτι σε δύο δόσεις.

  9. 9

    Τους προσθέτετε το κακάο, τα μπαχαρικά και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

  10. 10

    Στρώνετε με λαδόκολλα τον πάτο από μια φόρμα από την οποία μπορεί να αποσπαστεί και την μαγκώνετε μαζί με τον πάτο και το τσέρκι κλείνοντας από την ασφάλεια.

  11. 11

    Απλώνετε μέσα το μείγμα του μπισκότου, το πατάτε να ισιώσει με την ανάποδη ενός κουταλιού και το ψήνετε για 10 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσει.

  12. 12

    Στρώνετε τότε πάνω του πρώτα το μείγμα της λευκής σοκολάτας και μετά το δεύτερο της μαύρης.

  13. 13

    Με μια σπάτουλα ανακατεύετε ως κάτω και κάνετε κύκλους και δύνες ώστε να δημιουργηθούν σχήματα πάνω στην τούρτα.

  14. 14

    Την αφήνετε στο ψυγείο να δέσει και να σταθεροποιηθεί καλά περίπου 1 ώρα.

  15. 15

    Τότε μόνο την ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από το τσέρκι και με τη βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρετε την τούρτα σε πιατέλα. Τραβάτε τη λαδόκολλα και σερβίρετε αμέσως! Απολαύστε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Coldplay
Coldplay @cook_8501295
Θα μπορούσε να γίνει με παντεσπάνι, μίγμα λευκής, παντεσπανι, μίγμα καφέ σοκολάτας;

Από

kate4941
kate4941 @cook_8484156
στις
athens,greece