Εύκολο γλυκάκι με μερέντα
Εύκολο και γευστικό γλυκάκι σε λίγα λεπτά με δύο υλικά μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή εδώ και με ζύμη μπριός.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,το αλείφουμε με μερέντα ή μαρμελάδα.
-
2
Απάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πατάμε τις άκρες να κλείσουμε την γέμιση.Με τον τροχό πίτσας κόβουμε σε λωρίδες.
-
3
Στρίβουμε κάθε λωρίδα 3-4 φορές και
-
4
Μετά τυλίγουμε σε σαλιγκαράκι.
-
5
Τώρα αν θέλουμε το γλυκάκι μας να έχει ωραία εμφάνιση το βάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι με υποδοχές για μάφινς,όταν ψηθούν θα έχουν το σχήμα τριαντάφυλλου!
-
6
Διαφορετικά απλά βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε λαδόκολλα,τα τυλίγουμε σε καρδούλες,ό,τι πρέπει για του Αγ.Βαλεντίνου,τα λαδώνουμε ελαφρά.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά να ροδίσουν.
-
8
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν λίγο.
Σχόλια (38)