Εύκολο γλυκό ψυγείου με φρουί ζελέ

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Katerina_19
Katerina_19 @cook_8518537
,Ελλάδα

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μόλις λίγα και οικονομικά υλικά, κατάλληλο και για περίοδο νηστείας. Υπάρχει δυνατότητα πολλών παραλλαγών, τόσο σε φρούτο, όσο και σε γεύση ζελέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίοδο μη νηστείας, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μπισκότα ολικής άλεσης, όπως επίσης και η σοκολάτα να είναι γάλακτος, αντί για κουβερτούρα.Μπορείτε αντί για ροδέλες μπανάνας να επιλέξετε ροδέλες φράουλας, όπου εκεί ταιριάζει περισσότερο φρουί ζελέ με γεύση ανανά ή μπανάνα.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στη λιωμένη σοκολάτα!!! Δεν πρέπει επ' ουδενί να είναι ρευστή, γιατί θα ανακατευτεί με το ζελέ και το γλυκό δε θα είναι οπτικά και γευστικά ομοιόμορφο.Σε περίπτωση που επιλέξετε την τοποθέτηση του γλυκού σε πυρέξ αντί για μακρόστενη φόρμα, λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων του πυρέξ, καλό θα ήταν να διπλασιάσετε τις αναλογίες των υλικών.Αν περισσέψει φρουί ζελέ μην ανησυχήσετε! Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και διατηρήστε στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο τύπου Digestive ολικής άλεσης
  2. λίγο βούτυρο λιωμένο, αρκετό ώστε να κολλήσει το μπισκότο στη βάση της φόρμας (περίπου 100-150 γρ.)
  3. 4 μπανάνες ώριμες
  4. 3 κουβερτούρες των 250 γρ.
  5. 1 πακέτο φρουί ζελέ ΓΙΩΤΗΣ (κατά προτίμηση φράουλα ή κεράσι) με διπλό φάκελο (200 γρ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. 3

    Στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία αντικολλητική μακρόστενη φόρμα κέικ (όπως αυτή της φωτογραφίας), ή πυρέξ και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια τραγανή βάση.

  4. 4

    Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και δημιουργούμε δύο με τρεις στρώσεις επάνω από το μπισκότο.

  5. 5

    Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και αφού το προσθέσουμε πάνω από τις μπανάνες, περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει λίγο και να αποκτήσει υφή μερέντας.

  6. 6

    Παρασκευάζουμε το φρουί ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες στην αντίστοιχη συσκευασία και αφού το περιχύσουμε στην πλέον παχύρρευστη σοκολάτα, το γλυκό είναι έτοιμο και πλέον το τοποθετούμε στο ψυγείο, περιμένοντας να δέσει εντελώς το ζελέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Katerina_19
Katerina_19 @cook_8518537
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα