κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολο γλυκό ρολό νηστίσιμο (στρούντελ)

Εύκολο γλυκό ρολό νηστίσιμο (στρούντελ)

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
mariagr
mariagr @cook_8462272
,

Μια φανταστική συνταγή για νηστίσιμο γλυκό κατα τη διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Αν είστε λάτρεις του μήλου και της σταφίδας αυτό είναι το τέλειο γλυκό!!!!Μπορεί να φαίνονται πολλά τα υλικά αλλά είναι πανεύκολο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο φούρνο. Μην τον ανοίξετε μέχρι να ψηθεί γιατί θα σας ξεφουσκώσει.Τρώγεται και ζεστό και κρύο. Αν το φτιάξετε εκτός Σαρακοστής βάλτε και μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καιμάκι δίπλα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι (δυνατό)
  2. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1/2 φλ. ταχίνι
  4. 8   κ.σ. νερό
  5. 750 γρ. μήλα καθαρισμένα και ψιλικομμένα
  6. 1 φλ. σταφίδα ξανθή και μαύρη
  7. ελάχιστο αλάτι
  8. 1 φλ. καρύδια κοπανισμένα
  9. ξύσμα πορτοκαλιού
  10. 1 κ.γ. κοφτή κανέλα
  11. 2 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
  12. 2 κ.σ. μέλι (ή λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο)
  13. 1 φλ. ζάχαρη
  14. ανθόνερο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε σε λεκάνη το ταχίνι και ρίχνετε το νερό λίγο λίγο, ενώ το χτυπάτε.

  2. 2

    Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι, αφού το κοσκινισατε με το μπέικιν και με αλάτι, και ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη. Ρίχνετε, αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι για να γίνει μάλλον σφιχτή, τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει επι 1/2 ώρα.

  3. 3

    Την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό και σκορπάτε επάνω τα μήλα, τη σταφιδα, τα καρύδια, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα.

  4. 4

    Κατόπιν ρίχνετε το μέλι ή το αντικαθιστάτε με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο.

  5. 5

    Τυλιγετε το φύλλο με τη γέμιση σε ρολό, αρχίζοντας από τη φαρδύτερη πλευρά και υγραίνετε με νερό τις άκρες για να κολλήσουν.

  6. 6

    Σηκώνετε το ρολό με προσοχή, το βάζετε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο και αλείφετε την επιφάνειά του με ελάχιστο λάδι.

  7. 7

    Το χαράζετε σε φέτες χοντρές, πάχους περίπου 4 εκατοστών, και το ψήνετε επί 10 λεπτά σε δυνατο φούρνο. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και αφήνετε να ψηθεί ακόμα για 20-25 λεπτά.

  8. 8

    Το ραντίζετε, αν θέλετε, με ανθόνερο και κοσκινίζετε επάνω τη ζάχαρη.

  9. 9

    Κόβετε το ρολό σε φέτες στα σημεία που το χαράξατε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Η συνταγή είναι πεντανόστιμη το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν το πλάσιμο του φύλλου καιχρησιμοποίησα λιγάκι νερό παραπάνω για να το πλάσω. Εβαλα μαρμελάδα μήλο αντί για το μέλι.

Από

mariagr
mariagr @cook_8462272
στις
,